27678, nr. 19 - Amendement over gesprek binnen 4 weken na ziekmelding met arbeidsdeskundige van Lisv, en advies Lisv aan werkgever - Wet verbetering poortwachter

Dit amendement op het wetsvoorstel Wet verbetering poortwachter werd op 19 juni 2001 ingediend door het Tweede Kamerlid Bas van der Vlies (SGP) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Dit amendement beoogt dat een werknemer binnen vier weken na zijn ziekmelding een gesprek heeft met de arbeidsdeskundige van het Lisv. Hieruit volgt een arbeidsdeskundig advies gericht aan de werkgever met een afschrift aan de werknemer. Hierin staat of er naar de inschatting van de arbeidsdeskundige mogelijkheden zijn voor reïntegratie in zijn eigen werk. Als in het advies staat dat dit niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld vanwege een ernstig arbeidsconflict, kan direct worden overgegaan tot passende arbeid binnen de onderneming of bij een andere werkgever. Uit het reïntegratieverslag moet blijken wat de werkgever met het arbeidsdeskundig advies heeft gedaan. Het advies krijgt zodoende een rol in het beoordelen van de reïntegratie-inspanningen van de werkgever.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 19 juni 2001, amendement, 27678, nr. 19     KST53925
Amendement over gesprek binnen 4 weken na ziekmelding met arbeidsdeskundige van Lisv, en advies Lisv aan werkgever
publicatie: 21 juni 2001
 

2.

Dossier