In gesprek met Eurocommissaris Hahn [video herh.], Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 8 augustus 2020
kalender

In gesprek met Eurocommissaris Hahn [video herh.], Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 juni 2013 20:30 - 27 juni 2013
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen J. (Johannes) Hahn i, E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie De Balie i

26 juni:

Op uitnodiging van burgemeester Eberhard van der Laan gaat Johannes Hahn, de Oostenrijkse Eurocommissaris voor Regionaal en Stedelijk Beleid, in De Balie met de burgemeester en bewoners van de stad in discussie over het belang en de betekenis van Europa voor Amsterdam, en andersom. Uiteenlopende thema’s zullen hierbij worden aangekaart, zoals wonen, werk, geld, en reizen.

Amsterdam is zowel cultureel als economisch gezien al eeuwen een van de beeldbepalende Europese steden. Amsterdam stelt zich als internationale stad graag open voor nieuwe ontwikkelingen: een compacte en ‘slimme’ wereldstad die Europa veel te bieden heeft, maar die zich ook sterk verbindt met de rest van de wereld. Europa legt de nadruk op onderzoek, innovatie, werkgelegenheid en groene economie. Ze sluit hiermee naadloos aan bij Amsterdam en past goed bij de structuur van de Amsterdamse economie en samenleving. Maar wat betekent de Europese Unie voor ons, als Amsterdammers?

2013 is het Europees Jaar van de Burger. De Europese Unie wil haar burgers bewust maken van hun recht om zich overal in de unie te kunnen vestigen. Daarnaast wil de Europese Commissie het voor burgers nog makkelijker maken naar een ander EU-land te reizen, te winkelen, te studeren of te wonen. Met de komst van Hahn halen de Gemeente Amsterdam en De Balie ‘Europa’ letterlijk naar de burger om in gesprek te gaan.

Het programma met burgemeester van der Laan en Eurocommissaris Hahn wordt gemodereerd door Yoeri Albrecht, inhoudelijk directeur De Balie. In samenwerking met de gemeente Amsterdam.

Voertaal: Engels

Vragen kunnen in het Nederlands gesteld worden.


1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...