Meet & Greet met de nieuwe Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls (CDA), Nijmegen

Nijmegen
Anton Bussemaker
datum 27 februari 2013 20:00
plaats Nijmegen
locatie Cafe de Vier Hereen, Sint Annstraat 259 Toon locatie
aanwezigen S.A.M. (Sharon) Dijksma i, Th.C. (Thom) de Graaf i, H.M.F. (Hubert) Bruls i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Vanaf 21 mei 2012 is Hubert Bruls na een beladen burgemeestersbenoeming de nieuwe burgemeester van de oudste stad van Nederland. De namen van enkele kandidaten voor het Nijmeegse burgemeesterschap lagen op straat (Tof Tissen GroenLinks en Sharon Dijksma PvdA) en uiteindelijk werd Hubert Bruls als CDA'er de burgemeester.

Dit is een opmerkelijke keuze voor Nijmegen die normaliter een burgemeester van progressieve huize heeft, daar het CDA toen maar drie zetels in de Nijmeegse gemeenteraad had.

Hubert Bruls (1966) geboren en getogen in Limburg ging in Nijmegen politicologie studeren en was de afgelopen jaren actief als burgemeester van Venlo. Nu hij burgemeester van Nijmegen is, is het hoog tijd om eens kennis te maken met de nieuwe burgervader. Wat zijn zijn plannen voor Nijmegen, wat gaat hij anders doen dan Thom de Graaf, zijn band met Nijmegen, zijn werk in Venlo en hoe ziet hij het takenpakket van de burgemeester. Uiteraard proberen we ook zijn mening te horen over de gekozen burgemeester en de problemen rondom de burgemeestersbenoeming te Nijmegen. Op verzoek van Hubert Bruls zelf zal het een vraaggesprek worden onder leiding van Tom. Heb je dus vragen aan de burgemeester, dan kan je deze mailen aan Tom.

Aangezien de burgemeester maar tot 21u de tijd heeft willen we je vragen om uiterlijk 19:50u bij de activiteit te zijn, zodat we echt stipt om 20:00u kunnen beginnen. Tot woensdag!


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...