Sander de Rouwe steunt CDJA petitie voor behoud basisbeurs

Met dank overgenomen van S. (Sander) de Rouwe i, gepubliceerd op donderdag 30 augustus 2012.

Sander de Rouwe steunt de CDJA petitie voor behoud van de studiefinanciering en roept iedereen op om deze petitie ook te ondertekenen.

Het CDJA lanceert vandaag de petitie vóór de studiefinanciering op handenafvandestufi.nl, omdat we vinden dat jij als jongere de ruimte moet krijgen jezelf te blijven ontwikkelen. Voorzitter Arrie Vis: "Het is te gek voor woorden dat liberale partijen dit toegankelijke systeem willen afschaffen, maar het is buiten proporties dat verschillende zelfgenoemde sociale partijen dit ook willen."

Al eerder, tijdens de onderhandelingen in 2010, was de studie een beladen onderwerp. Hier kwam uit dat in de masterfase de studiefinanciering zou worden afgeschaft en dat in plaats van dit te doen voor de bachelor een langstudeerboete ingevoerd zou worden. "Het CDJA pleitte toen al voor het behoud van de basisbeurs en het invoeren van een langstudeermaatregel. Dit leenstelsel is er gelukkig nooit gekomen, maar de langstudeermaatregel wel; dit is op een zeer ongelukkige manier gebeurd" aldus Vis.

De boodschap van de jonge christendemocraten over de studiefinanciering is helder: "Wij hebben geen zin in de gewoonstudeerboete zoals die door veel andere partijen wordt voorgesteld. Het zijn dure tijden voor de overheid, dat begrijpt iedereen, maar van een kale student is kortweg niet te plukken. De basisvoorzieningen moeten zoals het CDJA voorstelt gewoon blijven".

Het CDJA roept alle studenten, aankomende studenten jongeren en sympathisanten op om de petitie te tekenen vóór het behoud van de studiefinanciering. Arrie Vis: "Jongeren zijn nu na hun studie al de klos op de arbeidsmarkt, dan moet je ze niet ook nog eens met een schuld opzadelen. Strijd voor een eerlijke kans na je studie en teken daarom nu de petitie!"