Besluit 2012/510 - Standpunt EU met betrekking tot de wijzigingen in de bijlagen II en III bij het Protocol inzake de speciaal beschermde gebieden en de biologische diversiteit in de Middellandse Zee bij het Verdrag voor de bescherming van het mariene milieu en het kustgebied van de Middellandse Zee, op de zeventiende vergadering van de overeenkomstsluitende partijen (Parijs, Frankrijk, 8 - 10 februari 2012)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 22 september 2012 gepubliceerd en is op 10 juli 2012 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2012/510/EU: Besluit van de Raad van 10 juli 2012 houdende vaststelling van het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen met betrekking tot de wijzigingen in de bijlagen II en III bij het Protocol inzake de speciaal beschermde gebieden en de biologische diversiteit in de Middellandse Zee bij het Verdrag voor de bescherming van het mariene milieu en het kustgebied van de Middellandse Zee, op de zeventiende vergadering van de overeenkomstsluitende partijen (Parijs, Frankrijk, 8 - 10 februari 2012 )

officiële Engelstalige titel

2012/510/EU: Council Decision of 10 July 2012 establishing the position to be adopted on behalf of the European Union with regard to the amendments to Annexes II and III to the Protocol concerning Specially Protected Areas and Biological Diversity in the Mediterranean of the Convention for the Protection of the Marine Environment and the Coastal Region of the Mediterranean, adopted by the seventeenth meeting of the Contracting Parties (Paris, France, 8 - 10 February 2012 )
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2012/510
Origineel voorstel COM(2012)47 NLEN
Celex-nummer i 32012D0510

3.

Key dates

Document 10-07-2012
Bekendmaking in Publicatieblad 22-09-2012; PB L 256 p. 1-2
Inwerkingtreding 10-07-2012; in werking datum document zie art 3
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

22.9.2012   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 256/1

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 10 juli 2012

houdende vaststelling van het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen met betrekking tot de wijzigingen in de bijlagen II en III bij het Protocol inzake de speciaal beschermde gebieden en de biologische diversiteit in de Middellandse Zee bij het Verdrag voor de bescherming van het mariene milieu en het kustgebied van de Middellandse Zee, op de zeventiende vergadering van de overeenkomstsluitende partijen (Parijs, Frankrijk, 8-10 februari 2012)

(2012/510/EU)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 192, lid 1, in samenhang met artikel 218, lid 9,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De Unie is partij bij het Verdrag inzake de bescherming van de Middellandse Zee tegen verontreiniging dat later is hernoemd tot het Verdrag voor de bescherming van het mariene milieu en het kustgebied van de Middellandse Zee (1) („het Verdrag van Barcelona” genoemd) en bij het Protocol inzake de speciaal beschermde gebieden en de biologische diversiviteit in de Middellandse Zee en de bijlagen daarbij (2) („het protocol” genoemd). Bijlage II en bijlage III bij het protocol bevatten, respectievelijk, de lijst van bedreigde diersoorten en de lijst van diersoorten waarvan de exploitatie gereglementeerd is.

 

(2)

Krachtens artikel 18 van het Verdrag van Barcelona is de vergadering van de overeenkomstsluitende partijen het besluitvormingsorgaan van het verdrag, dat onder meer gemachtigd is om de bijlagen bij het verdrag en bij de bijbehorende protocollen naar behoefte te wijzigen. Overeenkomstig artikel 23, lid 2, van het Verdrag van Barcelona en artikel 14, lid 1, van het protocol, wordt een wijziging in de bijlagen voor alle overeenkomstsluitende partijen van het protocol van kracht na afloop van een termijn die door de respectieve overeenkomstsluitende partijen bij de aanneming van de wijziging wordt vastgesteld, uitgezonderd voor de overeenkomstsluitende partijen die de depositaris schriftelijk hebben medegedeeld dat zij de wijziging niet binnen de termijn kunnen goedkeuren.

 

(3)

De Commissie heeft de Raad op 8 februari 2012 een voorstel doen toekomen voor een besluit van de Raad houdende vaststelling van het standpunt dat op de zeventiende vergadering van de overeenkomstsluitende partijen (Parijs, 8-10 februari 2012) namens de Europese Unie moet worden ingenomen met betrekking tot voorstellen tot wijziging van de bijlagen II en III bij het Protocol inzake de speciaal beschermde gebieden en de biologische diversiteit in de Middellandse Zee van het Verdrag voor de bescherming van het mariene milieu en het kustgebied van de Middellandse Zee. Gezien het tijdstip van ontvangst van het voorstel van de Commissie kon de Raad het voorstel niet vóór de vergadering van de partijen bespreken of ernaar handelen. Bijgevolg kon de Unie haar standpunt en haar belangen niet tijdig en op een passende wijze verwoorden of verdedigen.

 

(4)

De zeventiende vergadering van de overeenkomstsluitende partijen bij het Verdrag van Barcelona en zijn protocollen heeft bij Besluit IG.20/5 wijzigingen in de bijlagen II en III bij het protocol aangenomen om tien haaisoorten een grotere bescherming te bieden.

 

(5)

Krachtens artikel 23, lid 2, onder vi), van het Verdrag van Barcelona wordt een wijziging in de bijlagen voor alle overeenkomstsluitende partijen van kracht na afloop van een termijn die door de partijen bij de aanneming van de wijziging wordt vastgesteld, uitgezonderd voor de overeenkomstsluitende partijen die de depositaris schriftelijk mededelen dat zij de wijziging niet kunnen goedkeuren. De zeventiende vergadering van de overeenkomstsluitende partijen heeft deze termijn op 180 dagen gesteld; de...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.