Netwerk Defensie met Hillen, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 11 juni 2012 19:00
plaats Den Haag
locatie Tweede Kamer, Plein 2 Toon locatie
aanwezigen J.S.J. (Hans) Hillen i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Sinds onze vorige bijeenkomst is er in politiek Den Haag veel veranderd. De onderhandelingen in het Catshuis zijn geklapt, het kabinet Rutte is demissionair geworden, en er komen verkiezingen aan op 12 september. Genoeg gespreksstof voor een bijeenkomst van het PvdA Netwerk Defensie!

Deze volgende bijeenkomst van het Netwerk Defensie vindt plaats op maandag 11 juni. De avond zal een iets ander karakter hebben dan u gewend bent. We splitsen de bijeenkomst in twee onderdelen. De bijeenkomst zal een half uur langer duren dan gebruikelijk, namelijk van 19.00 tot 21.30 uur.

Tijdens het eerste deel van de avond zal demissionair minister van Defensie Hans Hillen met ons spreken over de huidige situatie bij Defensie.

Het tweede deel van de avond spreken we over het PvdA concept verkiezingsprogramma, over de paragraaf 'internationale veiligheid en defensie'. De discussie zal worden geleid door onze voorzitter Joris van Esch. De betreffende stukken krijgt u ter plekke.

Datum: maandag 11 juni 2012

Plaats: Tweede Kamer, Plein 2, Den Haag

Tijd:19.00 - 21.30 (zaal open om 18.30 voor broodjes/koffie)

Aanmelden: Eline Bosman, beleidsmedewerker PvdA fractie: e.bosman@tweedekamer.nl / 070 318 3692 (aanmelden tot en met donderdag 7 juni).


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...