Brief commissie; Voorstel voor behandelvoorbehoud - EU-voorstellen inzake het Evaluatie- en toezichtmechanisme Schengen [COM(2011)559] en het Noodmechanisme herinvoering binnengrenstoezicht Schengen [COM(2011)560]

Dit voorstel om een parlementair behandelvoorbehoud te plaatsen is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 33031 - EU-voorstellen inzake het Evaluatie- en toezichtmechanisme Schengen en het Noodmechanisme herinvoering binnengrenstoezicht Schengen.

1.

Kerngegevens

Officiële titel EU-voorstellen inzake het Evaluatie- en toezichtmechanisme Schengen [COM(2011)559] en het Noodmechanisme herinvoering binnengrenstoezicht Schengen [COM(2011)560]; Brief commissie; Het voorleggen aan de Kamer van de concept-brief aan de minister voor Immigratie en Asiel inzake het behandelvoorbehoud over Evaluatie- en toezichtmechanisme Schengen en Noodmechanisme herinvoering binnengrenstoezicht Schengen
Document­datum 11-10-2011
Publicatie­datum 11-10-2011
Nummer KST330312
Kenmerk 33031, nr. 2
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2011–2012

33 031

EU-voorstellen inzake het Evaluatie- en toezichtmechanisme Schengen [COM(2011)559 i] en het Noodmechanisme herinvoering binnengrenstoezicht Schengen [COM(2011)560 i]

Nr. 2

BRIEF VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR EUROPESE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 3 oktober 2011

Hiermee meld ik u dat de algemene commissie voor Immigratie en Asiel heeft geadviseerd een parlementair behandelvoorbehoud te plaatsen bij de EU-voorstellen inzake het Evaluatie- en toezichtmechanisme Schengen [COM(2011)559 i] en het Noodmechanisme herinvoering binnengrenstoe-zicht Schengen [COM(2011)560 i], vanwege het politieke belang van deze voorstellen.

Namens de vaste commissie voor Europese Zaken verzoek ik u dit advies en de bijgaande conceptbrief aan de minister voor Immigratie en Asiel ter besluitvorming aan de Tweede Kamer voor te leggen.

De voorzitter van de vaste commissie voor Europese Zaken, Knops

[CONCEPT]

Aan de minister voor Immigratie en Asiel,

I.a.a. de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken,

Den Haag, { 2011

Hiermee stel ik u ervan in kennis dat de Tweede Kamer de EU-voorstellen inzake het Evaluatie- en toezichtmechanisme Schengen [COM(2011)559 i] en het Noodmechanisme herinvoering binnengrenstoezicht Schengen [COM(2011)560 i] van zodanig politiek belang acht dat zij over de behandeling daarvan op bijzondere wijze wenst te worden geïnformeerd.

Met verwijzing naar artikel 4, lid 2, van de Goedkeuringswet bij het Verdrag van Lissabon verzoek ik u onverwijld in de betreffende EU-overlegfora een parlementair behandelvoorbehoud te laten vastleggen. In dit verband verzoek ik u geen onomkeerbare stappen te zetten in het onderhandelingsproces over deze voorstellen totdat een overleg tussen regering en Kamer heeft plaatsgevonden over het bijzondere politieke belang van deze voorstellen.

Hoogachtend,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, Gerdi A. Verbeet


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.