Wijziging van het statuut van Europol

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit was geldig tot 31 december 2009 en moest uiterlijk op 5 december 2006 zijn omgezet in nationale regelgeving.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit van de Raad van 4 december 2006 tot wijziging van het statuut van Europol

officiële Engelstalige titel

Council Decision of 4 December 2006 amending Europol's Staff Regulations
 
Rechtsinstrument Besluit
Origineel voorstel JAI(2006)1
Celex-nummer i 32006D1219(01)

3.

Key dates

Document 04-12-2006
Bekendmaking in Publicatieblad 19-12-2006; PB C 311 p. 1-9
Inwerkingtreding 05-12-2006; in werking van kracht datum document +1 zie art 2
Einde geldigheid 31-12-2009; opgeheven door 32009D0371

4.

Wettekst

19.12.2006   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

C 311/1

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 4 december 2006

tot wijziging van het statuut van Europol

(2006/C 311/01)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE

Gelet op de overeenkomst op grond van artikel K.3 van het Verdrag betreffende de Europese Unie tot oprichting van een Europese Politiedienst (Europol-overeenkomst) (1), met name op artikel 30, lid 3,

Gelet op het initiatief van de Republiek Oostenrijk (2),

Gezien het advies van het Europees Parlement (3),

Gezien het advies van de raad van bestuur van Europol,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Het is wenselijk het statuut voor de personeelsleden van Europol, zoals vastgesteld bij het Besluit van de Raad van 3 december 1998 (4) (hierna „het statuut” genoemd), te wijzigen om te voorzien in een maximale diensttijd van negen jaar op grond van twee arbeidsovereenkomsten voor alle personeelsleden.

 

(2)

Voorts is het wenselijk het statuut te wijzigen om de dienstverbanden te regelen van de financieel controleur, de assistent-financieel controleur(s) en de personeelsleden die werkzaam zijn voor het bureau van de financieel controleur, alsmede van de secretaris van de raad van bestuur van Europol en de personeelsleden die werkzaam zijn voor het secretariaat van de raad van bestuur van Europol.

 

(3)

De Raad dient met eenparigheid van stemmen de bijzonderheden die van toepassing zijn op de personeelsleden van Europol, alsmede de latere wijzigingen daarvan, te regelen,

BESLUIT:

Artikel 1

Het statuut wordt als volgt gewijzigd:

 

1)

Aan artikel 1 worden de volgende leden toegevoegd:

„3.   Dit statuut is eveneens van toepassing op de financieel controleur en de assistent-financieel controleur(s) van Europol alsmede op de personeelsleden die werkzaam zijn voor het bureau van de financieel controleur, onverminderd de Europol-overeenkomst en het financieel reglement van Europol en voor zover niet anders is bepaald in aanhangsel 10, dat bijzondere bepalingen bevat inzake de financieel controleur, de assistent-financieel controleur(s) en de personeelsleden die werkzaam zijn voor het bureau van de financieel controleur.

  • 4. 
    Dit statuut is eveneens van toepassing op de secretaris van de raad van bestuur van Europol en op de personeelsleden die werkzaam zijn voor het secretariaat van de raad van bestuur, onverminderd de Europol-overeenkomst en voor zover niet anders is bepaald in aanhangsel 11, dat bijzondere bepalingen bevat inzake de secretaris van de raad van bestuur en de personeelsleden die werkzaam zijn voor het secretariaat van de raad van bestuur.”.
 

2)

Artikel 6 wordt vervangen door de volgende tekst:

„Artikel 6

Elke Europol-functionaris, of hij nu is aangesteld in een functie die uitsluitend kan worden bezet door personeelsleden die bij de in artikel 2, lid 4, van de Europol-overeenkomst bedoelde bevoegde autoriteiten zijn aangeworven dan wel in een functie die niet aan die beperking is onderworpen, wordt aanvankelijk voor een vaste periode van één tot vijf jaar in dienst genomen.

De eerste arbeidsovereenkomst kan worden verlengd. In totaal is de duur van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met inbegrip van de duur van een eventuele verlenging, ten hoogste negen jaar.

Alleen personeelsleden die zijn aangesteld in een functie die niet uitsluitend kan worden bezet door personeelsleden welke bij de in artikel 2, lid 4, van de Europol-overeenkomst bedoelde bevoegde autoriteiten zijn aangeworven, kunnen voor onbepaalde tijd in dienst worden genomen nadat zij op basis van twee arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd naar grote tevredenheid hebben gewerkt gedurende een diensttijd van ten minste zes jaar.

De raad van bestuur van Europol verleent jaarlijks toestemming, voorzover de directeur van Europol het voornemen heeft arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd te sluiten. De...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.