Vragen van het lid Holtackers (CDA) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over het bericht «KNMI weersvoorspelling slaat plank mis, recreant blijft weg» (ingezonden 28 juli 2011).

Deze vragen is onder nr. 2011Z15808 toegevoegd aan .

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vragen van het lid Holtackers (CDA) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over het bericht «KNMI weersvoorspelling slaat plank mis, recreant blijft weg» (ingezonden 28 juli 2011).
Document­datum 28-07-2011
Publicatie­datum 29-07-2011
Nummer KVTK2011Z15808
Kenmerk vraagnr. 2011Z15808
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

Vragen gesteld door de leden der Kamer

2011Z15808

Vragen van het lid Holtackers (CDA) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over het bericht «KNMI weersvoorspelling slaat plank mis, recreant blijft weg» (ingezonden 28 juli 2011).

Vraag 1

Heeft u kennisgenomen van berichten over verkeerd uitgevallen weersvoorspellingen, zoals «Ongekend groot aantal afhakers»1 en «We moeten maar eens een eigen weerbericht beginnen onder het motto: Sprookjes bestaan»?2

Vraag 2

Bent u bekend met de weersomstandigheden in grote delen van Nederland van de afgelopen week? Deelt u de mening dat deze niet klopte met de weersvoorspelling, zoals deze door het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) is gedaan?

Vraag 3

Deelt u de mening dat als gevolg van de negatieve voorspellingen mensen afgezien hebben van buitenactiviteiten, bezoeken aan attractieparken en deelname aan evenementen, zoals de Nijmeegse vierdaagse? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4

Acht u het wenselijk dat bij het doen van mededelingen over de weersverwachting er meer rekening gehouden wordt met de effecten die het weerbericht kan hebben op buitenactiviteiten, attractieparken en deelname aan evenementen zoals bijvoorbeeld de Nijmeegse vierdaagse? Zo nee, waarom niet? Zo ja, kunt u aangeven of u het een overweging waard vindt dat bij weerberichten meer specifiek wordt ingegaan op de weerssituatie bij bepaalde evenementen en in hoeverre de te verwachten weersverwachting rond het evenement afwijkt van het algemene beeld? Zo nee, waarom niet?

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/vierdaagse/9136268/Ongekend-groot-aantal-afhakers.ece

Twitter van directievoorzitter Efteling Bart de Boer: «De weer «pro’s» worden weer bedankt. Ik heb vandaag geen storm en wolkbreuken gezien in de Efteling. Weerbericht is voor het Westen bedoeld!».

kv-tk-2011Z15808 ’s-Gravenhage 2011

Tweede Kamer, vergaderjaar 2010–2011, Vragen

1

Vraag 5

Deelt u de mening dat informatie van het KNMI zodanig moet zijn dat op basis van deze informatie een regionale en evenement gerelateerd betrouwbare weersvoorspelling kan worden gedaan? Zo nee, waarom niet? Zo ja, biedt de nog altijd voorliggende wijziging van de Wet op het KNMI (Kamerstuk 32 379) in deze gevallen soelaas?

Vraag 6

Acht u naast regionalisering van het weeralarm, regionalisering van de weersvoorspelling wenselijk, gezien de verstrekkende gevolgen van een vals alarm weersvoorspelling? Waarom niet?

Vraag 7

Kunt u gezien het voorafgaande bij wijze van proef de Sneekweek van een betrouwbare regionale weersvoorspelling laten voorzien?

Tweede Kamer, vergaderjaar 2010–2011, Vragen

2


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.