Bustour Tweede Kamerleden Overijssel en Drenthe, Raalte

Raalte
datum 25 februari 2011 11:00
plaats Raalte, Hoogeveen, Hengelo, Heino, Enschede, Deventer, Assen
aanwezigen J. (Jacques) Tichelaar i, K.S. (Sicko) Heldoorn e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

De Kamerleden worden opgedeeld in drie groepen. Eén groep gaat naar Hengelo, één groep gaat naar Deventer en één groep gaat naar Raalte/Heino.

Groep 1

11.00 uur Verzamelpunt CS Hengelo

De PvdA Bus staat bij het CS in Hengelo. Een aantal Kamerleden, alsook de landelijke vrijwilligers kunnen hier naartoe komen. Daar worden ze opgewacht door lokale partijgenoten.

11.15 tot 12.15 uur Flyeren in centrum Hengelo

De Kamerleden delen samen met landelijke en lokale vrijwilligers rozen en folders uit in het centrum van Hengelo.

12.45 tot 13.30 uur Flyeren in Almelo

Ook in Almelo gaan Kamerleden met rozen, folders, landelijke en lokale vrijwilligers het centrum in.

Groep 2

11.00 uur Verzamelpunt CS Deventer

De Kamerleden worden op het CS opgewacht door lokale partijgenoten.

11.00 tot 11.45 uur Flyeren in Deventer

De Kamerleden gaan samen met lokale partijgenoten het centrum van Deventer in met folders, rozen en Deventer koek.

Locatie: Einde Keizerstraat / Begin Brink.

12.15 tot 13.30 uur Werkbezoek Sallcon Deventer

Aansluitend bezoeken de Kamerleden het bedrijf Sallcon. Een Werkleerbedrijf gespecialiseerd in werkgelegenheid en arbeidsre-integratie in de regio Deventer. Ze fungeren als ‘Werkmakelaar’ voor iedereen die hulp nodig heeft bij het vinden van werk. Ze bemiddelen o.a. voor de lokale overheid, UWV en regionale bedrijven en organisaties. De Kamerleden worden ontvangen en rondgeleid door de directeur. Aansluitend wordt er een lunch geserveerd.

Locatie: Schonenvaardersstraat 9, 7418 CC Deventer

Groep 3

11.00 uur Ontvangst met koffie in Café restaurant Marktzicht in Heino

De Kamerleden worden verwelkomt door Tijs de Bree (PvdA afdeling Raalte). Verder zijn de provinciale kandidaten Rene Nijmeijer en Koos Dalstra aanwezig, alsook fractievoorzitter Arie van der Wilt.

Locatie: Dorpsstraat 13-15, 8141 AH Heino

11.10 tot 12.15 uur Presentaties Nieuw Heeten en Lierderholthuis

De Kamerleden worden geïnformeerd door de werkgroepen Nieuw Heeten en Lierderholthuis over leefbaarheid in kleine kernen, in relatie tot krimp. Achtereenvolgens volgt een lunch.

12.15 uur Lopend met rozen en folders naar de brede school, Hoogerheijne in Heino

De Kamerleden bezoeken de Brede School Hoogerheijne en worden daar geïnformeerd over de plannen van de school, opnieuw in relatie tot leefbaarheid en krimp. Daarna deelt men rozen uit in het dorp.

13.10 uur Bezoek Basisschool de Elshof

De Kamerleden worden ontvangen en rondgeleid door een aantal docenten, de schooldirecteur en de wethouder.

Locatie: Wechterholt 5 8131 RB Wijhe

In Drenthe hebben de Kamerleden het volgende programma:

14.30 tot 15.15 uur: canvasactie in Hoogeveen

Een deel van de Kamerleden gaat canvassen in een WIN wijk in Hoogeveen. De PvdA Drenthe komt naar Hoogeveen met hun eigen PvdA bus.

15.00 tot 16.00 uur: Bezoek kazerne Johan Willem Friso Assen

Een aantal Kamerleden bezoeken samen met statenlid Herman Beerda, luitenant kolonel Wagemakers, generaal van Wiggen en Sicko Heldoorn de Johan Friso kazerne in Assen. Daar gaan ze in gesprek met luitenant kolonel Wagemakers, generaal van Wiggen, commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar en Sicko Heldoorn. Onderwerp van gesprek vormen de bezuinigingen op defensie en de mogelijke effecten hiervan voor het voortbestaan van de Johan Willem Friso kazerne in Assen. De PvdA Drenthe wil sluiting voorkomen en voert sinds enkele weken actie onder het mom “stop Hillen”. Er loopt o.a. een handtekeningenactie. Ze worden ontvangen in het museum van het Regiment Stoottroepen Prins Bernhard (gebouw 8 op de JWF kazerne).

15.45 uur tot 16.30 uur: Flyeren op het Koopmansplein in Assen

Met een grote groep vrijwilligers, drie PvdA bussen, rozen en veel tam tam sluit men de dag af in het centrum van Assen. Ook de handtekeningenactie rond de Johan Willem Friso kazerne wordt daar symbolisch afgesloten. Tot slot nog een kort woordje van lijsttrekker voor Drenthe Eddy Veenstra.

Locatie: Koopmansplein, Assen


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...