32606 NL - interpellatie
Interpellatie over vrijlating van een pleger van zware mishandeling

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Deze interpellatie werd gehouden op 25 januari 2011 en werd aangevraagd op 14 december 2010 door Tweede Kamerlid voor de PVV Lilian Helder. De interpellatie richtte zich tot minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie.

De interpellatie werd aangevraagd naar aanleiding van de geweldpleging van een jong individu tegen de politie en burgers op 10 december 2010. Helder vraagt minister Opstelten waarom de jongen niet in voorlopige hechtenis is genomen in afwachting van het proces.

Naar aanleiding van de interpellatie werd een motie ingediend door Tweede Kamerlid voor het CDA Coskun Çörüz over de verschijningsplicht van wettelijke vertegenwoordigers van minderjarige criminelen in rechtbanken. Deze motie werd aangenomen.

1.

Volledige titel

Interpellatie-Helder over de vrijlating van een pleger van zware mishandeling

2.

Moties

Bij dit dossier werd in de Tweede Kamer een motie ingediend.

3.

Documenten

2 26 januari 2011, motie, nr. 1     KST326061
Motie Cörüz c.s. over de verschijningsplicht van wettelijke vertegenwoordigers
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van ANP en PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn, op de voet. De monitor signaleert de recent aan deze dossiers toegevoegde documenten en de vergaderingen waarin ze aan de orde komen. U ziet in één oogopslag van elk lopend wetsvoorstel de stand van zaken. Via e-mail-alerts en de nieuwsbrieffunctie zijn u en uw relaties altijd onmiddellijk op de hoogte.

Als u meer wilt weten over de Parlementaire Monitor, bekijk dan de uitgebreide beschrijving op www.pdc.nl of neem contact met ons op via info@parlementairemonitor.nl.