Groot gelijk verkiezingsdebat met o.a. Loek Hermans, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 21 oktober 2020
kalender

Groot gelijk verkiezingsdebat met o.a. Loek Hermans, Amsterdam

datum 31 januari 2011 20:00 - 21:30
plaats Amsterdam
locatie L.A.N.X., Nieuwezijds Voorburgwal 167 Toon locatie
aanwezigen L.M.L.H.A. (Loek) Hermans i, M.A.M. (Marleen) Barth i, R.H.L.M. (Roger) van Boxtel i, L.C. (Elco) Brinkman i, M.J.M. (Tiny) Kox i, Ch.P. (Tof) Thissen i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Spreker: Loek Hermans i , Marleen Barth i , Hero Brinkman i , Elco Brinkman i , Tiny Kox i , Roger van Boxtel i en Tof Thissen i

In samenwerking met: De Volkskrant en LANX

Groot Gelijk: de deelnemers

Loek Hermans (VVD), Marleen Barth (PvdA), Hero Brinkman (PVV), Elco Brinkman (CDA), Tiny Kox (SP), Roger van Boxtel (D66) en Tof Thissen (GroenLinks) zijn allemaal aanwezig tijdens het Groot Gelijk Verkiezingsdebat! Tijdens dit debat met de fractievoorzitters van de Eerste Kamer zullen diverse studentenissues voorbijkomen. Zorg dat je erbij bent; meld je nu aan.

Groot Gelijk: de inhoud

De Provinciale Statenverkiezingen zijn 2 maart a.s. Voor de net begonnen regering van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV zullen dit zeer spannende verkiezingen zijn. Ook jouw stem als student weegt zwaar. Wat kan de studentenwereld verwachten van dit kabinet? Mag je nog een student zijn die meer doet dan in de boeken kijken of zit dat er in de toekomst echt niet meer in? Een debat met de fractievoorzitters van de Eerste Kamer dat zeker ook over belangrijke studentenissues zal gaan.

 

Winkel

Groot Gelijk 31 januari

Aantal

  • Prijs: € 0,00
  • Leden: € 0,00
  • Studenten: € 0,00

Voor vragen bel met 020 5989292 (tijdens kantooruren) of stuur een e-mail.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...