M.J.M. (Tiny) Kox

foto M.J.M. (Tiny) Kox
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: SP / Maurits Gemmink
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Tiny Kox (1953) is sinds 10 juni 2003 lid van de SP-fractie in de Eerste Kamer i. Hij was tot 25 januari 2022 fractievoorzitter. De heer Kox was redacteur van partijblad 'De Tribune' en van 1994 tot mei 2003 partijsecretaris. De heer Kox houdt zich in de Eerste Kamer bezig met algemene politieke onderwerpen. Hij maakt deel uit van de delegatie naar de parlementaire assemblee van de Raad van Europa in de groepering Verenigd Europees Links. Sinds januari 2022 is hij tevens voorzitter van dat parlement. Behalve met algemeen beleid houdt de heer Kox zich als Eerste Kamerlid bezig met sociale zaken, binnenlandse zaken en immigratie en asiel.

SP
in de periode 2003-heden: lid Eerste Kamer, fractievoorzitter EK

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografie├źn betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.