'Het gevaar van veiligheid' met Kees van der Staaij en Roel Kuiper, Elburg

Vischpoort in Elburg
datum 10 december 2010 19:30
plaats Elburg
locatie Lange Wijden 33 Toon locatie
aanwezigen C.G. (Kees) van der Staaij i, R. (Roel) Kuiper i, B.A. (Beatrice) de Graaf i e.a.
organisatie Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP) i

Op vrijdag 10 december a.s. organiseert SGP-jongeren Elburg weer een avond. Deze avond wordt gehouden in 'het Huiken', Lange Wijden 33 in Elburg.

Het thema van de Jongerenavond is 'Privacy versus veiligheid'. Diverse landelijk bekende sprekers zullen het debat met elkaar aangaan, waaronder SGP-partijleider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer Kees van der Staaij.

De overheid neemt diverse maatregelen, bedoeld om de veiligheid van haar burgers te waarborgen. Wie een veiligere samenleving wil, zal echter moeten accepteren dat veiligheid vrijwel altijd ten kostte gaat van privacy. Bodyscans op Schiphol, een vingerafdruk bij het gemeenteloket, fouilleren tijdens evenementen en camerabewaking zijn daar enkele voorbeelden van. Veiligheid lijkt echter voortdurend in conflict te zijn met privacy. Waar ligt de balans? Het is een complexe en interessante discussie.

Er is veel ruimte voor debat, en ook wordt er een manifest gepresenteerd door de commissie Binnenland van de landelijke SGP-jongeren.

Diverse sprekers zullen deze avond het debat met elkaar aangaan, waaronder Kees van der Staaij, partijleider van de SGP en fractievoorzitter van de SGP Tweede Kamerfractie, Roel Kuiper, Eerste Kamerlid voor de ChristenUnie en tevens lid van het hoofdbestuur van de ChristenUnie en Beatrice de Graaf, werkzaam bij het Centre for Terrorism & Contraterrorism en Universitair hoofddocente aan de Universiteit van Leiden.

Het debat staat onder leiding van Harm Jan Polinder, voorzitter van SGP-jongeren Elburg.

 

Provincie:

Gelderland

Plaats:

Elburg

Adres:

Lange Wijden 33

Tijd:

19.30 uur


1.

Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)

De SGP is een behoudende christelijke (reformatorische) partij aan de rechterkant van het politieke spectrum, die strikt volgens Bijbelse normen politiek wil bedrijven. Politiek leider van de SGP is Chris Stoffer i. De partij werd opgericht op 24 april 1918 en is daarmee de oudste nog bestaande partij van Nederland.

2.

Meer over...