Cynthia Ortega op werkbezoek, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 1 juni 2010 13:30
plaats Utrecht
aanwezigen C.A. (Cynthia) Ortega-Martijn i, C.P. (Ella) Vogelaar i, W. (Wassila) Hachchi i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Op 1 juni a.s. organiseert PaFemme haar Lustrumconferentie in het Beatrixtheater te Utrecht. Tevens zal die middag de overdracht plaatsvinden van onze activiteiten en het Landelijk Netwerk P-Teams aan E-Quality, Kenniscentrum voor Emancipatie, Gezin en Diversiteit.

Op deze conferentie vindt ook een gesprek met verschillende panelleden plaats. De panelgasten zullen elk een stelling over Participatie en Beeldvorming / Participatie en Economie, Participatie en Voorwaardenscheppend beleid formuleren en daarop een korte toelichting geven. Namens de ChristenUnie neemt Cynthia Ortega deel aan het panel. Gesprekspunten in het panel zullen zijn de stand van zaken, Participatie en Beeldvorming, Participatie en Economie, en Participatie en Voorwaardenscheppend Beleid. Naats Cynthia Ortega nemen onder o.a. aan het panel deel Prof.dr. Saskia Wieringa, directeur Aletta, drs. Ferdi Licher, directeur Emancipatie ministerie OCW, drs. Radj Ramcharan-Forum, Noraly Beijer, Ella Vogelaar i, Joyce Overdijk-VNG, Wassila Hachchi i, D66-kandidaat Tweede Kamer en Jong Ambtenaar van het Jaar 2007.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...