Congres: 15 jaar Awb met Brenninkmeijer en Scheltema, Leiden

Stadhuis van Leiden
Kevin Bergenhenegouwen
datum 23 april 2010
plaats Leiden
locatie Kamelingh Onnes Gebouw Toon locatie
aanwezigen M. (Michiel) Scheltema i, A.F.M. (Alex) Brenninkmeijer i, J.E.M. (Jaap) Polak i e.a.
organisatie Afdeling Staats- en Bestuursrecht, Universiteit Leiden

Congres: 15 jaar Awb. Op 1 januari 2009 was het 15 jaar geleden dat de eerste twee tranches van de Algemene wet bestuursrecht (Awb’ in werking traden. Reden voor de Afdeling staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden om, in samenwerking met de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, een evaluerende en vooruitblikkende bundel samen te stellen alsmede een daarop gebaseerd congres te organiseren.

In de bundel en tijdens het congres zal worden teruggeblikt op de afgelopen 15 jaar - wat is er terecht gekomen van de bedoelingen van de wetgever, hoe heeft de Awb zich in de loop der jaren ontwikkeld? - en zal vooruit worden gekeken: wat zijn de te verwachten/gewenste ontwikkelingen binnen het algemeen bestuursrecht?

Sprekers op het congres zijn: dr. A.F.M. Brenninkmeijer i, drs. C.J.N. Versteden, prof. mr. M. Scheltema i, mr. E.C. Berkouwer, prof. mr. B.J. van Ettekoven en prof. mr. drs. F.C.M.A. Michiels. De sprekers zullen de Awb vanuit verschillende invalshoeken onder de loep nemen (burger, overheid, bedrijfsleven, wetgever, advocatuur, rechterlijke macht en wetenschap). Prof. mr. J.E.M. Polak zal optreden als dagvoorzitter.

Meer informatie: www.law.leidenuniv.nl


1.

Meer over...