Esmé wiegman - aanwezig bij symposium Eetcafé Zwolle

Zwolle, Nederland.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 31 maart 2010 14:00
plaats Zwolle
aanwezigen E.E. (Esmé) Wiegman-van Meppelen Scheppink i, R. (Roel) Kuiper i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

31 maart organiseert het Eetcafé te Zwolle een symposium t.g.b. het 15-jarig bestaan. Esmé Wiegman i is lid van het comité van aanbeveling voor dit congres.

In samenwerking met de Gereformeerde Hogeschool, afdeling Samenlevingsvraagstukken, in Zwolle en in overleg met Roel Kuiper is een programma opgesteld. Met het symposium wil de Stichting Er is Hoop het probleem van de Dak- en Thuisloze onder de aandacht brengen van alle kerken en de bevolking van Zwolle. Als sprekers zullen aanwezig zijn: Ine Voorham, directeur van het Leger des Heils en Erik Dannenberg, wethouder van de stad Zwolle.

Het programma is als volgt samengesteld:

14.00 uur Inloop met koffie

14.45 uur Opening door de voor voorzitter van ‘’Er is Hoop’’

15.00 uur Lezing door Ine Voorham

15.30 uur Interviews met Mark Groothuis en Jaap Klaassen ( Medewerkers van het Eetcafé )

16.00 uur Pauze

16.30 uur Intervieuws met een aantal personen uit de doelgroep door Pit van Pelt (Het Passion) en Gerard Schut (Saron)

17.15 uur Toespraak door Wethouder Erik Dannenberg

17.30 uur Receptie

18.00 uur Samen eten met de doelgroep in het Eetcafe

Het symposium wordt gehouden in de eetzaal van de WZRV - hallen, Buitengasthuisstraat 8, 8041 AB te Zwolle, waar ook de maaltijden worden geserveerd.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...