Verdonk bevraagt Minister Onderwijs - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 28 mei 2020
kalender

Verdonk bevraagt Minister Onderwijs

Met dank overgenomen van Trots op Nederland i, gepubliceerd op zondag 14 februari 2010.
Veronk bevraagt Minister Onderwijs
Bron: Trots op Nederland

Schriftelijke vragen van het lid Verdonk aan de Minister van Onderwijs over de speciale bevoegdheid van een schooldirecteur met betrekking tot de leerplichtwet.

Bent u ervan op de hoogte dat Prinses Amalia dit jaar aanwezig is bij de Olympische Winterspelen, en daardoor een week school mist?

Bent u ervan op de hoogte dat leerplichtambtenaren beweren dat dit in strijd is met de leerplichtwet?

Kunt u de berichten op internet bevestigen dat de directeur van de Bloemcampschool in Wassenaar Prinses Amalia vrij gegeven heeft omdat zij al een klas heeft overgeslagen?

Zo nee, met welke reden heeft de schooldirecteur dan extra vrije dagen toegekend?

Bent u op de hoogte van de oproep van gemeente Utrechtse Heuvelrug aan ouders om schoolgaande kinderen niet eerder thuis te houden voor de krokusvakantie, omdat dit een overtreding van de leerplicht wet is en een ‘slecht signaal van de ouders’ is?

Zo ja, staat u achter deze oproep?

Wat is het feitelijke verschil tussen het thuishouden van kinderen in verband met een wintersportvakantie en het bezoeken van de Olympische Spelen met het oog op de leerplichtwet?

Kunnen ouders volgend jaar een verzoek indienen bij de schooldirecteur voor extra vrije dagen voor hun kind om zo op tijd op wintersport te kunnen?