Campagnetourdag Gemeenteraadsverkiezingen - Gelderland (Betuwe), Kesteren

Station Kesteren
wikipedia/Hdekroon
datum 10 februari 2010 00:01
plaats Kesteren
aanwezigen E. (Eimert) van Middelkoop i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

De Campagnetour van de ChristenUnie gaat door heel Nederland en vandaag is de Betuwe aan de beurt. Op de campagneavond zal Eimert van Middelkoop aanwezig zijn.

De campagneavond wordt in Kesteren, gemeente Neder-Betuwe georganseerd. Op deze avond gaan de Minister en lokale lijstrekkers in gesprek me de aanwezigen over (lokale) politieke thema's.

Programma campagneavond Neder-Betuwe

19.20 Ontvangst

19.30 Aanvang

19.45 Speech Eimert van Middelkoop

21.00 ChristenUnie in de Regio, gesprek lijsttrekkers

21.15 afsluiting en borrel

Locatie campagneavond

Zalencentrum de Vicary

Nedereindsestraat 27a

Kesteren


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...