Koninklijke boodschap - Vaststelling van nieuwe regels over de organisatie en uitvoering van de publieke mediaopdracht (Mediawet 20..)

Deze koninklijke boodschap1 is onder nr. 1 toegevoegd aan wetsvoorstel 30571 - Mediawet 20..2.

Inhoudsopgave

  1. Kerngegevens
  2. Tekst
  3. Meer informatie
  4. Parlementaire Monitor

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van nieuwe regels over de organisatie en uitvoering van de publieke mediaopdracht (Mediawet 20..); Koninklijke boodschap  
Document­datum 24-05-2006
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST97785
Kenmerk 30571, nr. 1
Van Beatrix (BE)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2005–2006

30 571

Vaststelling van nieuwe regels over de organisatie en uitvoering van de publieke mediaopdracht (Mediawet 20..)

Nr. 1

KONINKLIJKE BOODSCHAP

Aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Wij bieden U hiernevens ter overweging aan een voorstel van wet houdende vaststelling van nieuwe regels over de organisatie en uitvoering van de publieke mediaopdracht (Mediawet 20..).

De memorie van toelichting, die het wetsvoorstel vergezelt, bevat de gronden waarop het rust.

En hiermede bevelen Wij U in Godes heilige bescherming.

’s-Gravenhage, 24 mei 2006

Beatrix

 
 
 

3.

Meer informatie

  • 30571 - Mediawet 20..
 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.


  • 1. 
    De koninklijke boodschap is een vaste, formele tekst waarmee de Koning namens de regering een wetsvoorstel aanbiedt aan de Tweede Kamer. De koninklijke boodschap zegt niets over de inhoud van een wetsvoorstel.
     
  • 2. 
    Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat het wenselijk is de taakopdracht en de organisatie van de landelijke publieke omroep te wijzigen en de uitvoering daarvan anders te organiseren in het licht van veranderingen in maatschappelijke participatie van burgers en van ontwikkelingen in technologie, media-aanbod, mediaproductie, distributie en mediagebruik, en dat het voorts nodig is de Mediawet te moderniseren en technisch op orde te brengen en dat het wenselijk is daartoe een nieuwe Mediawet vast te stellen.