Brief minister ter aanbieding handreiking 'Ruimte voor arbeidsmigranten' - Vaststelling van de begrotingsstaten van de begroting Wonen, Wijken en Integratie (XVIII) voor het jaar 2009

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan wetsvoorstel 31700 XVIII - Vaststelling begroting begroting Wonen, Wijken en Integratie 2009.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaten van de begroting Wonen, Wijken en Integratie (XVIII) voor het jaar 2009; Brief minister ter aanbieding handreiking 'Ruimte voor arbeidsmigranten' 
Document­datum 22-09-2008
Publicatie­datum 26-09-2008
Nummer KST122450
Kenmerk 31700 XVIII, nr. 3
Van Wonen, Wijken en Integratie (WWI)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2008–2009

31 700 XVIII

Vaststelling van de begrotingsstaten van de begroting Wonen, Wijken en Integratie (XVIII) voor het jaar 2009

Nr. 3

BRIEF VAN DE MINISTER VOOR WONEN, WIJKEN EN INTEGRATIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 22 september 2008

Hierbij bied ik u de handreiking «Ruimte voor arbeidsmigranten» aan1, zoals toegezegd in het Algemeen Overleg Woonfraude van 4 september 2008.

De handreiking is een gezamenlijk initiatief van de VROM-Inspectie, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddelaars en Aedes vereniging van woningcorporaties. Ze past binnen de activiteiten die recentelijk zijn ondernomen om de huisvesting van arbeidsmigranten te verbeteren. De doelgroepen zijn primair de werkgevers, de huisvesters en de gemeenten.

De handreiking beschrijft praktijksituaties en biedt een overzicht van mogelijke huisvestingsvormen. Daarnaast bevat zij een integraal stappenplan om voldoende en adequate huisvesting te kunnen realiseren waarin ook expliciet aandacht is voor de (woon)wensen van de arbeidsmigrant.

Ik ben van mening dat de handreiking een belangrijk hulpmiddel kan zijn

voor het zoeken naar oplossingen voor adequate huisvesting van tijdelijke

arbeidsmigranten.

Voor nadere informatie over dit onderwerp verwijs ik u ook graag naar de

websites www.vrom.nl en www.vng.nl.

De minister voor Wonen, Wijken en Integratie, C. P. Vogelaar

1 Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.

3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.