EU-China summit via video conference, 1 april 2022, Online

De letters WWW staan op het scherm
Kevin Bergenhenegouwen
datum 1 april 2022
locatie Online Toon locatie
aanwezigen Ch.Y.J.Gh. (Charles) Michel i, U.G. (Ursula) von der Leyen i e.a.

Voornaamste agendapunten

De 23e EU-China-top op 1 april 2022 vindt plaats via video­conferentie.

De EU wordt vertegenwoordigd door voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en Commissie­voorzitter Ursula von der Leyen, vergezeld door hoge vertegenwoordiger Josep Borrell. 's Ochtends ontmoeten ze de Chinese premier Li Keqiang en na de middag de Chinese president Xi Jinping.

Het belangrijkste onderwerp van de top is de oorlog in Oekraïne. Het zal gaan over de inspanningen van de internationale gemeenschap ter ondersteuning van Oekraïne, de dramatische humanitaire crisis als gevolg van de Russische agressie, het ontwrichtende effect van de oorlog voor de internationale orde en de wereldwijde impact ervan.

Daarnaast spreken de leiders over hun bilaterale betrekkingen en gebieden van gemeenschappelijk belang, zoals klimaat­verandering, biodiversiteit en volks­gezondheid. Ook bekijken ze hoe kan worden gezorgd voor een evenwichtigere handels­relatie met meer wederkerigheid.

Achtergrond

De vorige EU-China-top vond plaats op 22 juni 2020. Op 30 december 2020 was er een bijeenkomst van de leiders van de EU en China.


1.

Meer over...

2.

Meer informatie