Mr.ing. J.H. (Jan Hendrik) Dronkers

foto Mr.ing. J.H. (Jan Hendrik) Dronkers
bron: Algemene Bestuursdienst, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Jan Hendrik Dronkers (1956) is sinds 1 september 2020 secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. HIj was eerder directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken, tevens loco secretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvoor was hij onder meer directeur-generaal van Rijkswaterstaat.

in de periode 2020-heden: secretaris-generaal

1.

Voornamen (roepnaam)

(Jan Hendrik)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Enschede, 23 juli 1956

3.

Hoofdfuncties/beroepen (3/6)

  • directeur-generaal Rijkswaterstaat, van 1 februari 2010 tot 1 april 2017
  • directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, van 1 april 2017 tot 1 september 2020 (tevens plaatsvervangend secretaris-generaal)
  • secretaris-generaal ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, vanaf 1 september 2020

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografie├źn betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.