Kati Piri in Hongarije: achter de faÁade van OrbŠn, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Vrijdag 10 april 2020
kalender

Kati Piri in Hongarije: achter de faÁade van OrbŠn, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 10 november 2018 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen J. (Judith) Sargentini†i, K. (Kati) Piri†i e.a.
organisatie De Balie†i

PvdA-EuroparlementariŽr Kati Piri reisde afgelopen zomer door haar geboorteland. In de documentaire ďHongarije: achter de faÁade van OrbŠnĒ laat ze de bevolking van Hongarije aan het woord over hun dromen, angsten en ideeŽn over de Europese Unie. Op 10 november gaat de documentaire in premiŤre in de Balie.

Het Europees Parlement oordeelde onlangs dat OrbŠn een systematische bedreiging vormt voor de Europese waarden, en stemde in met de inwerkingstelling van de strafprocedure artikel 7. Kati Piri is een voorstander van deze strafmaatregel en heeft zich de afgelopen jaren nadrukkelijk uitgesproken over de misstanden in het land van haar ouders. Met haar Hongaarse achtergrond realiseert zij zich echter ook dat achter de faÁade van OrbŠn een volk schuilt gaat met wezenlijke zorgen over de toekomst van hun land en de EU als geheel.

Na de premiŤre gaan Judith Sargentini (Hongarije-rapporteur namens het Europees Parlement) en Tijn Sadťe (NOS/NRC-correspondent in Brussel) in gesprek. Is de stevige aanpak van de Europese Unie wel effectief? Wat leeft er onder de Hongaarse bevolking, en kunnen de werelden van de EU, OrbŠn, en het Hongaarse volk worden verenigd?

Redactie: Sophie Rutenfrans


Inhoudsopgave

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg†i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...