Mr. P.J. (Paul) Reymer

foto Mr. P.J. (Paul) Reymer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotoarchief Eerste Kamer
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Telg van een katholieke familie van Gelderse steenfabrikanten, die onder meer minister was. Na advocaat en kantonrechter te zijn geweest vier jaar een onopvallend Tweede Kamerlid. Werd daarna burgemeester van Hilversum en Eerste Kamerlid. Als minister van Waterstaat in het derde kabinet-Ruijs de Beerenbrouck i geen succes; volgens Oud i was hij volstrekt onministeriabel. Bracht wel een regeling voor de radiozendtijd tot stand, waarbij de veel grotere AVRO evenveel zendtijd kreeg als KRO, NCRV en VARA. Na zijn ministerschap burgemeester van Roermond. Vanwege zijn houding in de oorlog gevangengenomen, maar later ontoerekeningsvatbaar verklaard.

RKSP, Algemeene Bond (RKSP)
in de periode 1918-1933: lid Tweede Kamer, lid Eerste Kamer

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.