Europadag in teken Europese verkiezingen

Met dank overgenomen van Drenthe (Dr.), gepubliceerd op woensdag 29 april 2009.

Op zaterdag 9 mei, de Dag van Europa, is het Koopmansplein in Assen tussen 12.00 en 15.00 uur omgebouwd tot politieke arena. Kandidaten voor het Europees Parlement i gaan onder leiding van Hanneke Kappen met elkaar in debat over hun speerpunten bij  belangrijke thema's van de Europese verkiezingen. Ook krijgt het publiek meer inzicht in wat de kandidaten in Brussel willen doen voor de Noordelijke burger. Daarnaast hebben alle politieke partijen een eigen plekje op de markt waar zij uitleggen waarom de kiezer juist op hen moet stemmen. Een Europaquiz, swingende live muziek, kinderattracties én gratis koffie met een Brusselse wafel maken de markt compleet.

8 mei: speciale ¿Heren in Europa¿

Op de vooravond van de Dag van Europa, vrijdagavond 8 mei, verzorgt TV Drenthe vanaf 18.30 uur live vanuit het provinciehuis in Assen een extra lange uitzending van `Heren in Kwestie¿, dit maal symbolisch omgedoopt tot `Heren in Europa¿. Het tv-progamma staat helemaal in het teken van de Europese Verkiezingen. Anderhalf uur lang zullen de landelijke lijsttrekkers, Noordelijke kandidaten, jongeren en ondernemers met elkaar in debat gaan over nut en noodzaak van Europa. Wat bevalt hen aan Europa en wat helemaal niet?

Belangstellenden die dit debat bij willen wonen, worden uiterlijk om 18.00 uur in het provinciehuis, Westerbrink 1 in Assen, verwacht. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Â

De provincie Drenthe organiseert de activiteiten rond Europadag samen met Samenwerkingsverband Noord-Nederland, provincies Groningen en Fryslân, Europe Direct i steunpunt Assen, Bureau Europees Parlement Den Haag, Thorbecke Academie, de politieke partijen en RTV Drenthe.