Nota van wijziging - Voorstel van wet van de leden Bikker, Westerveld, Krul, Diederik van Dijk, Dobbe, Kostic en Van der Plas tot wijziging van de Wet publieke gezondheid ter bevordering en verankering van integrale suïcidepreventie (Wet integrale suïcidepreventie)

Deze nota van wijziging is onder nr. 14 toegevoegd aan wetsvoorstel 35754 - Wet integrale suïcidepreventie i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Nota van wijziging
Document­datum 13-05-2024
Publicatie­datum 13-05-2024
Kenmerk 35754, nr. 14
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

35 754

Voorstel van wet van de leden Bikker, Westerveld, Krul, Diederik van Dijk, Dobbe, Kostić, Van der Plas en Joseph tot wijziging van de Wet publieke gezondheid ter bevordering en verankering van integrale suïcidepreventie (Wet integrale suïcidepreventie)

Nr. 14

NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 13 mei 2024

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel III wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    In onderdeel a, subonderdeel 3, wordt “artikel 12k” vervangen door “artikel 12l”.
  • 2. 
    Aan onderdeel b wordt een subonderdeel toegevoegd, luidende:
  • 3. 
    Na artikel III wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IIIA

In artikel II van de Wet integrale suïcidepreventie wordt “artikel 12b” telkens vervangen door “artikel 12l”.

B

Na artikel III wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IIIA

Indien het bij koninklijke boodschap van 15 mei 2023 ingediende voorstel van wet tot wijziging van een aantal wetten op het terrein van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Verzamelwet VWS 2023; Kamerstukken 36357) tot wet is of wordt verheven en artikel VIIIA van die wet:

  • a. 
    eerder in werking treedt of is getreden dan artikel I, onderdeel A, van deze wet, wordt in artikel I, onderdeel A, van deze wet “het tweede onderdeel ac” vervangen door “onderdeel ad” en worden de toe voegen onderdelen ad en ae verletterd tot onderdelen ae en af.
  • b. 
    later in werking treedt dan artikel I, onderdeel A, van deze wet, wordt in artikel VIIIA van die wet aan het slot ingevoegd “, onder verlettering van de onderdelen ad en ae tot onderdelen ae en af.

Toelichting

Met deze nota van wijziging wordt voorzien in twee wijzigingen die samenhangen met de samenloop met twee andere wetsvoorstellen.

Onderdeel A betreft een correctie en noodzakelijke aanvulling van artikel III van het voorstel. Die wijzigingen zijn nodig om de samenloop met het voorstel van wet houdende wijziging van de Wet publieke gezondheid vanwege de invoering van een vergunningplicht en een meldplicht ter zake van het verrichten van handelingen met poliovirus en enkele andere wijzigingen (Kamerstukken 36334) goed te regelen. Het betreft een louter technische wijziging.

In onderdeel B is een noodzakelijke samenloopbepaling met het voorstel van de Verzamelwet VWS 2023 geregeld. Het gaat hierbij eveneens louter om een technische wijziging, namelijk een verlettering van de betreffende onderdelen.

Bikker

Westerveld

Krul

Diederik van dijk

Dobbe

Kostić

Van der Plas

Joseph

2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.