Brief regering; Openbaarmaking correspondentie omtrent derogatie - Mestbeleid

Deze brief is onder nr. 532 toegevoegd aan dossier 33037 - Mestbeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Mestbeleid; Brief regering; Openbaarmaking correspondentie omtrent derogatie
Document­datum 17-04-2024
Publicatie­datum 17-04-2024
Nummer KST1142911
Kenmerk 33037, nr. 532
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

33037

Mestbeleid

Nr. 532    Brief van de minister van Landbouw, Natuur en

Voedselkwaliteit

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 17 april 2024

De afgelopen jaren zijn diverse verzoeken ingediend op grond van de Wet open overheid (Woo) ten aanzien van de derogatie op de Nitraatrichtlijn. Deze verzoeken zagen op alle interne en externe correspondentie hieromtrent, in de periode voorafgaand aan het verkrijgen van de meest recente derogatie. Tevens zag een aantal verzoeken op de interne en externe correspondentie over de brief van Eurocommissaris Sinkevicius, over de implementatie van de derogatiebeschikking, welke ik eind 2022 heb mogen ontvangen.

Middels dit schrijven wil ik de Tweede Kamer het volledige pakket aan documentatie behorend bij deze verzoeken doen toekomen. Het betreft een grote bundel documenten waarbij sommige passages zijn geredigeerd. Het gaat hier met name over het beschermen van internationale betrekkingen, in dit geval met de Europese Commissie.

Desalniettemin hoop ik met dit pakket transparantie te bieden inzake de totstandkoming van de laatste derogatie op de Nitraatrichtlijn. Hiermee kom ik tevens tegemoet aan de motie Bisschop c.s. (Kamerstuk 21 501-32, nr. 1266) en het verzoek van het lid Van der Plas gedaan tijdens het Commissiedebat Landbouw-en Visserijraad van 25 januari 2023.

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, P. Adema


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.