Brief van de minister van EZK over Commerciële Radio: Kennisgeving ontwerpbekendmakingsbesluit veiling commerciële lokale radiovergunningen - Frequentiebeleid

Deze brief is onder nr. K toegevoegd aan dossier 24095 - Frequentiebeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Frequentiebeleid; Brief van de minister van EZK over Commerciële Radio: Kennisgeving ontwerpbekendmakingsbesluit veiling commerciële lokale radiovergunningen
Document­datum 28-03-2024
Publicatie­datum 28-03-2024
Nummer KST24095K
Kenmerk 24095, nr. K
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2023-

2024

24 095

Frequentiebeleid

BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 25 maart 2024

Overeenkomstig artikel 3.10, vierde lid, van de Telecommunicatiewet stel ik de Eerste Kamer met deze brief in kennis van het ontwerpbekendma-kingsbesluit inzake de keuze om de digitale (DAB+) vergunningen voor commerciële lokale radioomroep te verdelen door middel van een veiling. Ook het ontwerp van een aanvraag- en veilingregeling is gereed voor consultatie.

Het betreft de verdeling van een digitale laag (laag 6) die bestemd is voor publieke en commerciële partijen die op lokaal niveau willen uitzenden. Deze laag komt per 1 september 2024 beschikbaar, nu de internationale coördinatie door de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur succesvol is afgerond.

Het onderhavige besluit, waarvan het ontwerp als bijlage bij deze brief is gevoegd, wordt voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Bijgevolg kan eenieder gedurende tenminste zes weken zijn zienswijze inbrengen, waarna het definitieve besluit kan worden vastgesteld.

Zoals kenbaar is gemaakt in de Staatscourant, is het ontwerpbesluit ter inzage gelegd bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het ontwerpbesluit is tevens geplaatst op de website voor internetconsultatie www.internetconsultatie.nl.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

M.A.M. Adriaansens

kst-24095-K ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2024

Eerste Kamer, vergaderjaar 2023-2024, 24 095, K


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.