Amendement Van Nispen over het schrappen van een zinsnede in de definitie van radicalisering - Regels omtrent gegevensverwerking in de persoonsgerichte aanpak van radicalisering en terroristische activiteiten (Wet gegevensverwerking persoonsgerichte aanpak radicalisering en terroristische activiteiten)

Dit amendement i is onder nr. 8 toegevoegd aan wetsvoorstel 36225 - Regels omtrent gegevensverwerking in de persoonsgerichte aanpak van radicalisering en terroristische activiteiten i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels omtrent gegevensverwerking in de persoonsgerichte aanpak van radicalisering en terroristische activiteiten (Wet gegevensverwerking persoonsgerichte aanpak radicalisering en terroristische activiteiten); Amendement; Amendement van het lid Van Nispen over het schrappen van een zinsnede in de definitie van radicalisering
Document­datum 12-03-2024
Publicatie­datum 12-03-2024
Nummer KST362258
Kenmerk 36225, nr. 8
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2023-

2024

36 225

Regels omtrent gegevensverwerking in de persoonsgerichte aanpak van radicalisering en terroristische activiteiten (Wet gegevensverwerking persoonsgerichte aanpak radicalisering en terroristische activiteiten)

Nr. 8

AMENDEMENT VAN HET LID VAN NISPEN

Ontvangen 12 maart 2024

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 1, onder a, vervalt «of activiteiten te verrichten die de democratische rechtsstaat ondermijnen».

Toelichting

Onder de reikwijdte van de wet vallen momenteel niet alleen terroristische activiteiten, maar ook extremistische activiteiten, zijnde activiteiten waarbij personen of groepen vanuit ideologisch motief bereid zijn in ernstige mate de wet te overtreden. Het is al lastig genoeg om vast te stellen wanneer van deze bereidheid sprake zal zijn en wanneer er sprake is van een wetsovertreding van «ernstige mate». Voorkomen moet worden dat verschillende vormen van activisme onder de reikwijdte van deze wet kunnen vallen. Daarom moet de zinsnede «of activiteiten te verrichten die de democratische rechtsstaat ondermijnen» komen te vervallen, omdat deze te ruime interpretatie toelaat wanneer daar sprake van is.

Van Nispen

kst-36225-8 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2024

Tweede Kamer, vergaderjaar 2023-2024, 36 225, nr. 8


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.