Meerderheid stemt voor long-covid poliklinieken

Met dank overgenomen van M.H. (Mirjam) Bikker i, gepubliceerd op donderdag 15 februari 2024, 15:05.

Eindelijk komen er long-covid poliklinieken. Dat is de uitslag van de stemming in de Tweede Kamer vanmiddag. Een jaar geleden pleitte Nico Drost al voor speciale poliklinieken voor long-covid patiënten. Long-covid patiënten verdwalen nu te vaak in een medische mallemolen. Er moet een plek komen waar ze erkenning vinden, gespecialiseerde hulp en waar ook steeds meer kennis wordt verzameld.

Tot nu toe kwam dat maar niet van de grond. Terwijl het in het buitenland wel lukt en artsen en patiënten het eens zijn. Dat moet anders. Er is al zo lang gewacht.

Dinsdag sprak ik nog met dappere Jenna. Al 10 maanden zit ze ziek thuis, terwijl ze zo graag naar school gaat, net als alle anderen kinderen. Heel veel kinderen net als Jenna, maar ook jongeren en volwassenen met long-covid lijden in stilte. Aangrijpend en zo verdrietig voor patiënten en hun families.

Vandaag zetten we eindelijk als Kamer een cruciale stap in de strijd tegen long-covid. We zijn er nog niet... maar dit is een cruciale stap voor patiënten en artsen in de strijd tegen post-infectueuze ziekten zoals long-covid. De zoektocht naar een goede behandeling zal doorgaan, dat vraagt heel veel van patiënten die in stilte wachten. We leven met hen mee.

Deel dit bericht