Besluitpunt "Verzoek voorzitter van de commissie voor de Rijksuitgaven inzake beleidsthema's V-100 op 27 mei 2024"

commissie Tweede Kamercommissie voor Defensie (DEF)
vergadering 2024-02-09
volgnummer 20
 

Zaak:

 

Voorstel:

Ter bespreking.

Noot:

Voor de V-100 worden dit jaar 100 mkb-ondernemers uitgenodigd. Zij formuleren vragen bij de departementale jaarverslagen vanuit hun eigen ervaring met een specifiek beleidsthema. De commissie voor de Rijksuitgaven vraagt u het volgende:

  • Welk(e) beleidsthema('s) die naar verwachting aan bod zullen komen in de jaarverslagen Defensie en Defensiematerieelbegroting draagt u aan?

Geschikte beleidsthema’s hebben zowel groot maatschappelijk belang als beleidsverantwoordelijkheid op rijksniveau. U wordt verzocht thema’s te kiezen die passen binnen het overkoepelende thema ‘Omgaan met plotselinge schaarste en onzekerheden’.

De staf zou zich kunnen voorstellen dat uw commissie het thema “Kansen en betrokkenheid Nederlands bedrijfsleven bij de omgang met schaarste en plotselinge onzekerheden op de defensie- en arbeidsmarkt” voorstelt. In vorige bijeenkomsten van de V-100 heeft de commissie voor Defensie geen onderwerpen aangedragen, omdat daarvoor weinig relatie met het gekozen thema van de V-100 was. Die lijkt er dit jaar wel te zijn.

  • Indien u dit onderwerp wenst aan te dragen: wie van u is beschikbaar om op maandag 27 mei 2024 tussen 14.00 uur en 14.45 uur met deelnemende mkb-ondernemers in gesprek te gaan over de gekozen beleidsthema's?

De commissie voor de Rijksuitgaven maakt uiteindelijk een selectie uit de door alle commissies aangedragen thema's.

BiZa, BuHaOS, BuZa, DEF, DiZa, EZK, FIN, I&W, J&V, KR, LNV, OCW, SZW, Volgcommissie(s):

VWS