Banning Lezing 2024 door Frans Timmermans

Met dank overgenomen van Partij van de Arbeid (PvdA) i, GroenLinks (GL) i, gepubliceerd op woensdag 31 januari 2024.

Op woensdag 21 februari spreekt Frans Timmermans in de Rode Hoed te Amsterdam de vierde Banning Lezing uit. De lezing is een initiatief van de Banning Vereniging, met als doel de spreker uit te dagen om in de geest van Willem Banning te reflecteren op achterliggende waarden en overtuigingen - en hoe dit aanzet tot politiek handelen. We nodigen iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Sinds 2018 wordt iedere twee jaar - gelijktijdig met de uitreiking van de Banning Prijs - de Banning Lezing uitgesproken in de Rode Hoed te Amsterdam. De Banning Lezing is vernoemd naar Willem Banning (1888-1971) en wordt uitgesproken op zijn geboortedag. Banning was als vrijzinnig predikant een van de oprichters van de Partij van de Arbeid. De lezing is bedoeld om de discussie over waarden, levensovertuiging en sociaaldemocratie een nadere impuls te geven.

Meld je aan

Banning Prijs 2024

Voorafgaand aan de lezing reikt PvdA-Europarlementariër Mohammed Chahim als juryvoorzitter de Banning Prijs 2024 uit. Uitnodiging aan jonge denkers was dit jaar hun eigen perspectief op de veelbesproken vraag naar klimaatrechtvaardigheid in 2000 woorden uiteen te zetten.

Praktische informatie