Banning Lezing 2024 door Frans Timmermans

Met dank overgenomen van GroenLinks (GL) i, gepubliceerd op woensdag 31 januari 2024.

Op woensdag 21 februari spreekt Frans Timmermans, fractieleider van GroenLinks-PvdA in de Tweede Kamer, in de Rode Hoed te Amsterdam de vierde Banning Lezing uit. Wil jij erbij zijn?

De Banning Lezing is een initiatief van de Banning Vereniging, met als doel de spreker uit te dagen om in de geest van Willem Banning te reflecteren op achterliggende waarden en overtuigingen - en hoe dit aanzet tot politiek handelen. De lezing is gratis voor leden van de PvdA én die van GroenLinks. We nodigen iedereen van harte uit om erbij te zijn.

Sinds 2018 wordt iedere twee jaar - gelijktijdig met de uitreiking van de Banning Prijs - de Banning Lezing uitgesproken in de Rode Hoed te Amsterdam. De Banning Lezing is vernoemd naar Willem Banning (1888-1971) en wordt uitgesproken op zijn geboortedag. Banning was als vrijzinnig predikant een van de oprichters van de Partij van de Arbeid. De lezing is bedoeld om de discussie over waarden, levensovertuiging en sociaaldemocratie een nadere impuls te geven.

Aanmelden kan hier!

Banning Prijs 2024

Voorafgaand aan de lezing reikt PvdA-Europarlementariër Mohammed Chahim als juryvoorzitter de Banning Prijs 2024 uit. Uitnodiging aan jonge denkers was dit jaar hun eigen perspectief op de veelbesproken vraag naar klimaatrechtvaardigheid in 2000 woorden uiteen te zetten.

Praktische informatie

Bekijk ook

Nieuws

Banning Lezing 2024 door Frans Timmermans

Op woensdag 21 februari spreekt Frans Timmermans in de Rode Hoed te Amsterdam de vierde Banning Lezing uit. Wil jij erbij zijn?

31 jan 2024

Lees meer

Nieuws ・ Eu

Nieuw onderzoek: jaarlijks 360 miljard euro aan extra investeringen in EU nodig voor klimaatneutraal 2050

Om klimaatneutraal te kunnen zijn in 2050, moet de Europese Unie als geheel jaarlijks 360 miljard euro extra investeren, waarvan 260 miljard aan publieke...

30 jan 2024

Lees meer

Nieuws ・ Europa

Commissie Europees Parlement bekrachtigt deal Airbnb-wet

De interne marktcommissie van het Europees Parlement stemde vandaag unaniem in met het akkoord over de Airbnb-wet dat eerder in november werd bereikt. De wet...

24 jan 2024

Lees meer

Nieuws

Bas Eickhout kandidaat-lijsttrekker Europese verkiezingen

Bas Eickhout is door de lijsttrekkerscommissie voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de Europese Parlementsverkiezingen van 6 juni 2024. Lees hier verder...

22 jan 2024

Lees meer