Maidenspeech nieuwe Tweede Kamerleden

Met dank overgenomen van Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i, gepubliceerd op vrijdag 26 januari 2024.

De afgelopen weken hebben nieuwe Tweede Kamerleden, Claire Martens-America en Hester Veltman-Kamp, hun maidenspeeches gehouden in de Tweede Kamer. Een maidenspeech is het debuut van een nieuwgekozen Kamerlid waarin ze voor het eerst het woord voeren in de plenaire zaal.

Claire sprak bij de begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap o.a. over haar studietijd en hoe belangrijk het mbo is voor Nederland. Hester sprak bij de begroting Infrastructuur en Waterstaat o.a. over goed openbaar vervoer en de aanleg van wegen.

Wil je meer weten over deze Kamerleden of hun plannen? Kijk dan onderaan deze pagina een stuk van hun maidenspeech of kijk op de pagina van Claire Martens-America en Hester Veltman-Kamp.

Ons mbo-onderwijs verdient een maatschappelijke herwaardering! En daarmee bedoel ik niet dat theoretische zeven-vinkers moeten bepalen hoe het leven van een praktische drie-vinker er zou moeten uitzien.

Gister gaf ik mijn maidenspeech, benieuwd? #teammbo @vvd

👇🏻📽️ pic.twitter.com/Z1wy9Nsrtv

— Claire Martens - America (@ClaireMartens3) January 17, 2024

Iedereen verdient de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. In het debat over de begroting van IenW sprak ik over het belang van aanleg en onderhoud van wegen, betaalbaarheid, veilig reizen met de trein en minder regeldruk voor ondernemers.

Kijk hier mijn maidenspeech👇🏻 pic.twitter.com/f0xF1Xlgny

— Hester Veltman (@VVDHester) January 26, 2024

Maiden speeches