Waarom het belangrijk is dat links de grootste wordt

Met dank overgenomen van Partij van de Arbeid (PvdA) i, GroenLinks (GL) i, gepubliceerd op woensdag 15 november 2023.

De afgelopen jaren is Nederland geregeerd door rechtse kabinetten onder leiding van de VVD. De armoede is gestegen, voorzieningen zijn verdwenen en de klimaatcrisis is vooruitgeschoven. Nu dreigt er opnieuw kabinet over rechts te komen, mogelijk zelfs met extreemrechts. Dat moet anders, daarom werken GroenLinks en de Partij van de Arbeid samen. Wij willen progressieve kiezers verenigen, de grootste worden en de koers van dit land verleggen.

Koersverandering

In Nederland bestaat de regering altijd uit meerdere partijen: de coalitie. Maar het maakt veel uit welke partij de grootste is. Die bepaalt de koers en heeft ook veel te zeggen over welke andere partijen meeregeren. De grootste partij in Nederland is al jaren een rechtse partij. Willen we een andere koers, dan moet een progressieve partij de leiding nemen.

Eerlijke en groene politiek

GroenLinks en de Partij van de Arbeid staan voor dezelfde idealen: een eerlijke samenleving en een leefbare aarde. Dáárom werken we samen. Je moet vrij zijn om je te ontwikkelen in het leven, maar je moet ook op steun kunnen rekenen als dat nodig is. Als grote bedrijven en de allerrijksten wat meer bijdragen, hoeft niemand in Nederland in armoede te leven. Ook de klimaatcrisis kunnen we aan als we samenwerken. Dat betekent dat grote vervuilers eerlijk belasting betalen. En als jij geen warmtepomp of dubbel glas kunt betalen, dan hoor je daar hulp bij te krijgen. Meer over onze plannen? Lees verder.

Jouw stem telt

Echte politieke verandering bereik je met een brede maatschappelijke beweging. Als genoeg mensen het erover eens zijn dat het anders moet, dán kantelt het. En soms is het verschil maar heel klein. De peilingen laten nu zien dat GroenLinks-PvdA dicht bij de VVD en NSC staat. Maar we zijn er nog niet. Er dreigt ook een rechts kabinet, mogelijk zelfs met extreemrechtse partijen. Daarom is het zo belangrijk dat jij gaat stemmen.

Help mee om van 2023 een keerpunt te maken! Haal je vrienden, je buren en je familie over om ook progressief te stemmen. Zoek je stempas, leg ‘m klaar, check de locatie van het dichtstbijzijnde stembureau en stem op 22 november GroenLinks-PvdA!

Onze visie voor Nederland

Onze kandidaten

Twijfel je nog, of heb je een vraag voor ons? App met de Zweeflijn

WhatsApp met een van onze medewerkers