Besluitpunt "Verslag van het rapporteurschap voor de hervorming van het Europese / Stabiliteits- en Groeipact (rapporteurs Heinen en Van Weyenberg)"

commissie Tweede Kamercommissie voor Financiën (FIN)
vergadering 2023-10-26
volgnummer 39
 

Zaak:

Verslag van het rapporteurschap voor de hervorming van het Europese / Stabiliteits- en Groeipact (rapporteurs Heinen en Van Weyenberg) - 2023Z18114

Besluit:

Onder dankzegging aan rapporteurs Heinen en Van Weyenberg voor de verrichte werkzaamheden in het kader van het rapporteurschap voor de hervorming van het Europese Stabiliteits- en Groeipact, stemt de commissie in met openbaarmaking van het verslag, waarmee het mandaat van de rapporteurs wordt beëindigd.

Noot:

  • De commissie heeft tijdens de procedurevergadering van 9 februari 2022 de leden Heinen (VVD) en Van Weyenberg (D66) aangesteld als rapporteurs op de hervorming van het Europese Stabiliteits- en Groeipact (SGP). Met het oog op de aankomende verkiezingen en een adequate overdracht aan de nieuwe commissie Financiën, hebben de rapporteurs schriftelijk verslag van hun activiteiten en bevindingen uitgebracht.
  • De rapporteurs geven de nieuwe Kamer in overweging om de lopende onderhandelingen over de Europese begrotingsregels nauwgezet te blijven volgen, waarbij zij de nieuwe Kamer meegeven ook de daaropvolgende uitvoering, naleving en handhaving van de nieuwe Europese begrotingsregels te monitoren. De vorm waarin dit gebeurt, middels voortzetting van dit rapporteurschap, de reguliere commissiedebatten

Eurogroep/Ecofinraad, of specifieke kennisactiviteiten als een werkbezoek of rondetafelgesprek, is aan de nieuwe Kamer.

EU

Volgcommissie(s):