Europa Vandaag: Europarlementariërs in Hongarije en de Verenigde Staten

woensdag 17 mei 2023, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
vlag Hongarije wapperend

Begrotingscontrole in Boedapest

Vanuit Boedapest zal Monika Hohlmeier i van de EP-Commissie Begrotingscontrole (CONT) i een persconferentie geven naar aanleiding van het driedaagse bezoek dat een kleine delegatie van Europarlementariërs aan Hongarije brengt. De delegatie heeft als missie zich te verdiepen in de kwesties omtrent de bescherming van de EU-begroting in het land.

Beschuldigingen van corruptie met EU-gelden vormden de aanleiding voor de missie. Door gesprekken met leden van de Hongaarse overheid, maar ook met journalisten en NGO's, hopen de Europarlementariërs meer inzicht te krijgen in de manier waarop EU-gelden in Hongarije verdeeld worden. Ze streven ernaar dat het geld bij de juiste burgers en bedrijven terecht komt.


 
Vlaggetjes van VS en EU op een tafel
Bron: Europese Unie, 2016, foto: Cristof Echard

Een Amerikaanse dag voor Eurocommissarissen en Europarlementariërs

Terwijl de EP-Commissie Buitenlandse Zaken (AFET) i in de Verenigde Staten is, bezoekt de Amerikaanse minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Xavier Becerra vandaag Brussel. Hier gaat hij het gesprek aan met Eurocommissaris Stella Kyriakides i (Gezondheid en Voedselveiligheid). Dit is de eerste EU-US Health Dialogue. De twee zullen elkaar onder meer spreken over wereldwijde gezondheidsbedreigingen en prioriteiten bij de bestrijding van kanker.

Eurocommissarissen Margrethe Vestager i (Digitalisering) en Nicolas Schmit i (Werkgelegenheid en Sociale Rechten) nemen vandaag deel aan de eerste bijeenkomst van de EU-US Talent for Growth Task Force. Dit nieuwe platform is bedoeld om van gedachten te wisselen over hoe (technologische) innovatie het best gestimuleerd kan worden.


En verder...

Zal Eurocommissaris voor Gelijkheid Helena Dalli i vandaag een speech geven bij de Nederlandse ambassade in Brussel, waar een evenement wordt gehouden ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

17 mei

Europees Parlement

Persconferentie EP-Commissie Begrotingscontrole (CONT)

17 mei

Europese Commissie

Bezoek VS aan Eurocommissarissen

17 mei

Europese Commissie

Helena Dalli bij Nederlandse ambassade