Sietsma en Van Maaren verkenners bij coalitievorming Flevoland

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op dinsdag 21 maart 2023.

Gepubliceerd op: 21-03-2023

Woensdag 15 maart j.l. hebben de inwoners van Flevoland hun stem uitgebracht. BBB werd de grootste partij in Provinciale Staten.

Vanavond zijn alle lijsttrekkers bij elkaar gekomen in een speciale vergadering.

BBB Flevoland heeft de heren Sietsma en Van Maaren als onafhankelijk verkenners voorgedragen.

Herman Sietsma (1953) is jurist en bestuurskundige, hij was van 2000-2011 algemeen directeur van de provincie Utrecht en is tijdelijk lid van de 1e Kamer geweest. Herman komt van CU-huize en heeft eerder als verkenner gewerkt, o.a. bij het vormen van een college voor de gemeente Zwolle.

Foto: Bram van de Biezen

Pieter van Maaren (1963) is van 2012-2019 burgemeester van Urk geweest en nu burgemeester van Zaltbommel. Als burgemeester van Urk was hij ook voorzitter van de kring van burgemeesters in Flevoland en hij kent de provincie en bijbehorende uitdagingen dan ook goed. Pieter is een mensenmens en een verbinder.

Foto: Wilbert Bijzitter

Anja Keuter, lijsttrekker van BBB Flevoland: “We zijn blij dat we met deze 2 bestuurlijk ervaren mensen voortvarend aan de slag kunnen om te komen tot een stabiel en collegiaal college in Flevoland.”

Deel dit artikel