WGK014280NL - wetsvoorstel
Wijziging van de Omgevingswet (omgevingswaarde stikstofdepositie 2030 en vergunningplicht voor stikstofgerelateerde wijzigingen)
Pre-dossier

 

Overeenkomstig het regeerakkoord wordt de omgevingswaarde voor stikstofdepositie voor 2035, naar voren gehaald, naar 2030. Dat betekent dat in 2030 74% van het voor stikstofbelasting gevoelige areaal in Natura 2000-gebieden geen overschrijding mag hebben van de kritische depositiewaarde. Daarnaast introduceert het wetsvoorstel een natuurvergunningplicht voor 'intern salderen': wijzigingen van een bedrijfsmatige activiteit die - binnen de vergunde stikstofruimte - leiden tot een toename van de feitelijke stikstofdepositie of van de productiecapaciteit. Ten slotte breidt dit wetsvoorstel de mogelijkheden uit om regels te stellen over de passende beoordeling van plannen en projecten.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Wijziging van de Omgevingswet (omgevingswaarde stikstofdepositie 2030 en vergunningplicht voor stikstofgerelateerde wijzigingen)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.