Europa Vandaag: Frans Timmermans in Brazilië voor vergroening

maandag 23 januari 2023, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Josep Borrell, Hoge Vertegenwoordiger voor buitenlands beleid en veiligheid
Bron: The Council of the European Union

Raad Buitenlandse Zaken over wereldwijde zaken

Onder leiding van Josep Borrell i komt vandaag de Raad Buitenlandse Zaken i bijeen in Brussel. De ministers zullen zich buigen over de Sahel en de West-Afrikaanse kuststaten. Een tweede punt op de agenda zijn de actuele zaken in Afghanistan, Armenië, Ethiopië, Iran, Montenegro en Venezuela. De ministers zullen hierover worden geïnformeerd.

Ook de aanhoudende Russische agressie tegen Oekraïne wordt behandeld. Via videoverbinding zal bij dat onderdeel ook de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken aanhaken.

Tot slot vindt er een informele werklunch plaats met de Palestijnse premier Mohammad Shtayyeh.


 
Environment Council
Bron: The Council of the European Union

Frans Timmermans in Latijns-Amerika

Frans Timmermans brengt tussen 23 januari en 30 januari een bezoek aan Latijns-Amerika. Hij start zijn reis in Brazilië waar hij vandaag en morgen is. Woensdag vervolgt Timmermans zijn reis naar Colombia waar hij drie dagen verblijft. De Eurocommissaris sluit zijn reis af in Mexico waar hij ook drie dagen is.

Het bezoek van Timmermans is ter voorbereiding op de VN-klimaattop die van 30 november tot 12 december 2023 plaatsvindt in Dubai (COP28).

 

En verder...

De Holocaust Remembrance Conference vindt plaats op 23 januari in Warschau. Er is een livestream beschikbaar vanaf 17.00 uur. Onder andere Eurocommissaris Schinas i is aanwezig.

Het is de vijfde dag van de West-Europese conferentie van het Model European Parliament in Den Haag. Tijdens de conferentie nemen de jongeren uit Nederland, België, Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Spanje en Italië deel aan de simulatie waarin zij het Europees Parlement i nabootsen.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

23 januari 10.00

Raad Buitenlandse Zaken

Oorlog in Oekraïne i

23 januari - 30 januari

Europese Commissie

Bezoek aan Brazilië

23 januari 17.00

Holocaust Remembrance Conference

Onder andere met Eurocommissaris Schinas i