Asielzoekers klagen over gratis warme maaltijden in hotel

Met dank overgenomen van Forum voor Democratie (FVD) i, gepubliceerd op woensdag 11 januari 2023.

In Den Haag gaan tientallen asielzoekers in "hongerstaking", omdat ze ontevreden zijn met het eten dat ze krijgen van het hotel waar ze - op kosten van de Nederlandse belastingbetaler - verblijven. Ze zouden volgens een van hen elke dag rijst met kip krijgen. De helft van het eten wordt weggegooid, meldt het Algemeen Dagblad.

De restauranteigenaren in het hotel herkennen zich niet in het beeld. Er is inderdaad rijst, maar nog veel meer. Vijf maal per week staat er vlees op tafel, twee dagen vis. De immigranten krijgen drie keer per dag een warme maaltijd met onder andere zelfgebakken pannenkoeken, croissants, patat en verse groenten en fruit. Allemaal kosteloos.

Geen soep maar bouillon

In Delft wordt ondertussen flink bezuinigd op de maaltijden van Nederlandse ouderen. Inwoners van een woonzorgcentrum hebben onlangs te horen gekregen dat de maaltijden voortaan kleiner zullen zijn. Niet meer dan 150 gram groenten en 100 gram vlees. De soep verdwijnt en maakt plaats voor bouillon. Een pijnlijk contrast met de uitgebreide maaltijden die asielzoekers opgediend krijgen.

Onze ouderen hebben zich hun hele leven ingezet voor Nederland. Het geld dat nu aan asielzoekers wordt besteed, zouden we voor een goede oudedagsvoorziening moeten inzetten.

En die klagende asielzoekers? Misschien zijn ze elders toch beter af.

Lees ook

Nóg tienduizenden Afghanen naar Nederland?

Statushouders krijgen pand in stadscentrum Kampen

Laten we heel goed luisteren naar tramterrorist Gökmen Tanis

Gemeente Hoogeveen verlengt contract asielopvang voor 10 jaar zonder inspraak gemeenteraad