Waterschapsleden op bezoek bij Senatoren

Met dank overgenomen van 50PLUS i, gepubliceerd op vrijdag 11 november 2022.

De Eerste Kamerleden Martine Baay en Martin van Rooijen van 50PLUS hebben vrijdag 11 november een gezelschap Waterschapsleden die namens de partij zitting hebben, op bezoek gehad.

De aandacht van de bijeenkomst ging uit naar het komende Senaatsdebat, op maandag 21 november, over de afschaffing van de geborgde zetels (na amendering in de Tweede Kamer betreft het slechts het schrappen van de geborgde zetels voor de categorie Bedrijven).

Tevens kwam het aangenomen wetsvoorstel waarbij de Rekenkamer voor waterschappen verplicht is geworden ter sprake, werden de vermeldingswaardigheden van ieder waterschap doorgenomen en de komende waterschapsverkiezingen waarbij Erik Jan Meijboom toelichting gaf op het tot stand gekomen Verkiezingsprogramma Waterschappen 2023.

Het gezelschap Waterschapsleden van 50PLUS bestond uit Jan Opschor, Theo Weijers, Anton van Straten, Johan Voets, Gerrit Sprik, Sjoerd Fekkes, Nelleke de Jong, Erik Jan Meijboom, Hylke ten Cate, Caroline Schipper, Freek Appel, Rob van den Hoek, Roberts Schols, Joop van Bree en Adriana Hernandez. De laatste moest vanwege waterschapsverplichtingen weg voordat de foto’s in de plenaire zaal van de Eerste Kamer genomen werden.

© 11 november 2022