MKB-steun, op tijd en voldoende?

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op dinsdag 4 oktober 2022.

Op 23 augustus jl. heeft fractievoorzitter Caroline van der Plas namens BBB als enige de energieproblemen van het MKB aangekaart. Wij kregen al vroegtijdig vele noodkreten van het MKB dat zij de komende maanden in de problemen zouden komen door de stijgende energieprijzen. Het antwoord van het kabinet was dat zij inmiddels de problemen ook zagen en dit mee zouden nemen naar de miljoenennota. Wij zijn nu ruim 6 weken verder en de MKB’ers zitten nog steeds in grote onzekerheid.

Het kabinet heeft vandaag aangekondigd dat zij deze winter het MKB willen ondersteunen, waarbij zij streven om dit begin november gereed te hebben. Eindelijk is er erkenning voor het probleem, maar wat BBB betreft had het kabinet eerder kunnen en moeten ingrijpen. BBB is verder benieuwd hoe de regeling en de criteria eruit gaan zien, en hoopt dat dit voor veel MKB’ers voldoende zekerheid biedt en dat zij op deze manier hun bedrijf overeind kunnen houden. We wachten met spanning op de uitwerking.

Bekijk hier onder het fragment van 23 augustus jl.