SDG's tot in de haarvaten van de samenleving

Met dank overgenomen van Forum voor Democratie (FVD) i, gepubliceerd op maandag 26 september 2022.

Sinds 2013 is gemeente Oss een ‘Fairtrade Gemeente’1. Destijds had waarschijnlijk niemand verwacht dat in minder dan tien jaar tijd de gemeente zou uitgroeien tot de meest toonaangevende op het gebied van de Sustainable Development Goals.2 De Osse burger heeft hier nooit om gevraagd, gezien de radiostilte over de onderwerpen in verkiezingstijd, maar desondanks heeft gemeente Oss in de afgelopen jaren haar SDG-prijzenkast rijkelijk gevuld.

Zo werd in 2017 Oss uitgeroepen tot ‘Meest inspirerende Global Goals gemeente’, een titel die in 2018 opnieuw kon worden geclaimd. In 2020 werd er eenzelfde prijs toegekend met de titel ‘Grensverlegger’, vanwege het sterk internationaliserende bestuur van Oss. Als kers op de taart is burgemeester Wobine Buijs - Glaudeman inmiddels Global Goals ambassadeur van heel Nederland en bekleedt zij verschillende functies bij de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG), alsook bij Agrifood Capital.3

De Sustainable Development Goals kunnen rekenen op steun. En veel. Jaarlijks worden er talloze subsidies gestoken in ‘kunstprojecten’ zoals in een expositie over transgenders, in het gemeentehuis van Oss.4 De expositie werd nauwelijks bezocht. Verenigingen zoals de balletclub5 staan ook in het teken van de doelen. De balletvoorstelling ‘Madre Terra’ ging over smeltende ijskappen, LGTBQ, honger en in het bijzonder de Europese Unie. Veel bezoekers en deelnemers hielden er een onprettige nasmaak aan over.

Het regeerakkoord, Samen Duurzaam Vooruit6, staat bol van SDG-buzzwords zoals klimaatadaptatie, biodiversiteit, duurzaamheid, circulaire verstedelijking, energieneutraal en inclusiviteit. Bij het woonbeleid staat niet de huisvesting van Nederlanders centraal, maar het peperdure klimaatbeleid, waardoor alle nieuwbouw gasloos moet zijn. Daarnaast wordt er € 5,1 miljoen vrijgemaakt om gronden af te boeken naar lagere agrarische waarden, zogenaamd als onderdeel van ontwikkelingsdoel ‘Geen Honger’, maar in feite niets anders dan een manier om onze agrarische sector verder te beknellen.

Verder voert de gemeente het inmiddels gebruikelijke beleid van windmolenparken, vaccinatiecentra en teststraten, draagt men SDG-speldjes en wordt er zelfs actief contact gezocht met de Chinese overheid. In 2019, vlak voor de uitbraak van de ‘coronacrisis’ is een delegatie van de gemeente op bezoek geweest in Shanghai voor een inspiratiesessie. Het verslag van de burgemeester kunt u hier lezen. Het oordeel is aan u.

Forum voor Democratie stelt deze uiterst zorgwekkende ontwikkelingen keer op keer aan de kaak. En dat zullen we blijven doen. Tijdens de raadsvergadering van 21 juli 2022 noemde FVD-gemeenteraadslid Marjolein van Hattem de invloedrijke investeerderd als Vanguard, BlackRock en State Street en hun investeringsactiviteiten die de soevereiniteit van de Osse burger kunnen ondermijnen. Uit het antwoord van de burgemeester blijkt dat het gedachtegoed van onder andere het World Economic Forum en de Verenigde Naties diep geïntegreerd zijn in de politieke doelstellingen van de gemeente.

Forum voor Democratie zal zich altijd blijven inzetten tegen de vergaande buitenlandse inmenging van overheden of NGO’s. De macht moet bij onze eigen burgers liggen, niet achter de schermen. Politici moeten verantwoording afleggen aan de bevolking, niet aan lobbyisten. En het beleid moet niet langer het internationale belang dienen, maar het Nederlandse volk.

Lees ook

Klaus Schwab-leaks: FVD krijgt geheime WEF-brieven boven water

Volledige speech van Thierry Baudet bij de Algemene Politieke Beschouwingen 2021

kamervragen

Pepijn van Houwelingen stelt Kamervragen over vaccinatiedwang!

Gevaren van coronavaccins