Europa Vandaag: wordt de discussie over de Russische toeristenvisums beslecht?

woensdag 31 augustus 2022, 8:20

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Paspoortcontrole
Bron: Frontex

Zijn Russische toeristen na vandaag nog welkom in de EU?

Mogen Russen nog op een toeristenvisum de Europese Unie i binnenkomen? Over die vraag gaan de ministers van Buitenlandse Zaken vandaag met elkaar in gesprek tijdens een informele bijeenkomst. In de zomermaanden heeft er al een discussie plaatsgevonden tussen verschillende lidstaten die het niet over de kwestie eens konden worden.

Op 28 augustus meldde i de Financial Times echter dat de EU van plan is om de overeenkomst over het gebruik van visa met Rusland op te schorten. Dit zou betekenen dat het een stuk moeilijker wordt voor Russen om een visum voor de EU te krijgen. De krant meldde dat de ministers van Buitenlandse Zaken er deze week over zullen beslissen. Komt er vandaag dan eindelijk een conclusie?


 
Vlaggen voor het Europees Parlement

Een vliegende start voor het Parlement

Het Europees Parlement i draait deze eerste week na het reces gelijk weer op volle toeren. Nadat de eerste commissies gisteren bijeen zijn gekomen is er vandaag ook weer een druk programma.

Zo heeft de commissie voor Buitenlandse Zaken vandaag een hoorzitting over de Chinese en Russische beïnvloeding van de democratische processen van de EU. De Begrotingscommissie op debatteert over de Chips Act, het Europese Defensiebeleid en de begroting van 2023.


En verder...

Eurocommissaris Mariya Gabriel heeft vandaag een ontmoeting met Gunay Uslu.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

31 augustus

Raad van de EU

Informele bijeenkomst ministers van Buitenlandse Zaken

31 augustus 09:00

Europees Parlement

Vergadering Begrotingscommissie