Brief van de minister van SZW en de minister voor APP over de stand van de uitvoering sociale zekerheid juni 2022 - Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI)

Deze brief is onder nr. F toegevoegd aan dossier 26448 - Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI).

1.

Kerngegevens

Officiële titel Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI); Brief van de minister van SZW en de minister voor APP over de stand van de uitvoering sociale zekerheid juni 2022
Document­datum 24-06-2022
Publicatie­datum 24-06-2022
Nummer KST26448F
Kenmerk 26448, nr. F
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

2022

Vergaderjaar 2021

26 448

Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI)

BRIEF VAN DE MINISTER SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID EN DE MINSTER VOOR ARMOEDEBELEID, PARTICIPATIE EN PENSIOENEN

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 22 juni 2022

Hierbij bieden wij uw Kamer de Stand van de uitvoering sociale zekerheid en de knelpuntenbrieven van UWV en de SVB aan. Met de Stand van de uitvoering informeren wij uw Kamer twee keer per jaar over wat er speelt in de uitvoering van de sociale zekerheid. Met de knelpuntenbrieven geven UWV en de SVB inzicht in de knelpunten waar burgers tegenaan-lopen in wet- en regelgeving.

De knelpuntenbrieven helpen ons om het beleid van SZW beter aan te laten sluiten op wat burgers nodig hebben en op wat de uitvoering nodig heeft om haar taak goed te vervullen. Het nader onderzoeken en opvolgen van de knelpunten heeft dan ook onze hoogste prioriteit. Samen met UWV en de SVB blijven we ons inzetten om deze knelpunten weg te nemen, waar dit kan. Graag gaan we daarom met de Tweede Kamer in gesprek over deze knelpunten.

Achtereenvolgens komen de volgende onderwerpen in deze brief aan de orde:

  • • 
    Actualiteit sociale zekerheid. In dit hoofdstuk gaan wij in op de invloed van de oorlog in Oekraïne en de afronding van de coronaregelingen.
  • • 
    Toekomstige dienstverlening. In dit hoofdstuk gaan we in op wat al wordt gedaan en wat nodig is voor de dienstverlening van de toekomst.
  • • 
    Dienstverlening en handhaving. In dit hoofdstuk gaan we in op alle ontwikkelingen in de dienstverlening van UWV en de SVB om de sociale zekerheid te bieden. En daarnaast gaan wij in op hoe hierop handhaven.
  • • 
    Ontwikkelingen rondom gegevensuitwisseling. In dit hoofdstuk gaan wij in op de mogelijkheden en waarborgen rondom gegevensuitwisseling.

kst-26448-F ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2022

  • • 
    Knelpuntenbrieven wet- en regelgeving 2022. Wij geven hier een reactie op de knelpuntenbrieven van UWV en de SVB. Daarnaast geven we de voortgang aan van de knelpunten die vorig jaar zijn gedeeld.

Ook bieden wij uw Kamer hierbij aan de Vereenvoudigingsagenda, de samenwerkingsvisie van UWV, SVB en SZW, de totaalrapportage beveiliging gezamenlijk elektronische voorzieningen SUWI, exportcijfers van UWV en de SVB en het onderzoek naar de werking van het UIP

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

C.E.G. van Gennip

De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen,

C.J. Schouten

Eerste Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 26 448, F 2


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.