Gewijzigd amendement Van Baarle ter vervanging van nr. 13 over een evaluatie na vijf jaar - Wijziging van een aantal onderwijswetten in verband met onder andere de uitbreiding van het bestuurlijk handhavingsinstrumentarium (Wet uitbreiding bestuurlijk instrumentarium onderwijs)

Dit gewijzigd amendement i is onder nr. 22 toegevoegd aan wetsvoorstel 35920 - Wet uitbreiding bestuurlijk instrumentarium onderwijs i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van een aantal onderwijswetten in verband met onder andere de uitbreiding van het bestuurlijk handhavingsinstrumentarium (Wet uitbreiding bestuurlijk instrumentarium onderwijs); Amendement; Gewijzigd amendement van het lid Van Baarle ter vervanging van nr. 13 over een evaluatie na vijf jaar
Document­datum 23-06-2022
Publicatie­datum 23-06-2022
Nummer KST3592022
Kenmerk 35920, nr. 22
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2021

2022

35 920

Wijziging van een aantal onderwijswetten in verband met onder andere de uitbreiding van het bestuurlijk handhavingsinstrumentarium (Wet uitbreiding bestuurlijk instrumentarium onderwijs)

Nr. 22

GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN BAARLE TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 13

Ontvangen 23 juni 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na artikel VIII wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL VIIIa. EVALUATIEBEPALING

Onze Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zendt binnen vijf jaar na de inwerkingtreding van deze wet aan de Staten-Generaal een verslag over de doeltreffendheid en de effecten van deze wet in de praktijk.

Toelichting

Het voorliggend wetsvoorstel voorziet in de uitbreiding van het handhavingsinstrumentarium van de regering ten aanzien van de schoolbesturen en leden van schoolbesturen. Volgens de Afdeling advisering van de Raad van State behelst deze uitbreiding het invoeren van ingrijpende instrumenten met een breder bereik. Hiermee verandert het voorliggend voorstel het huidige sanctiestelsel en heeft het invloed op de verhouding tussen de vrijheid van onderwijsinstellingen en de regering. Indiener is daarom van mening dat de effecten in de praktijk van deze uitbreiding van bevoegdheden moeten worden geëvalueerd. Op deze wijze kan worden bezien of met de uitbreiding van de bevoegdheden het beoogde doel van het wetsvoorstel wordt gediend. Met de evaluatie-termijn van vijf jaar wordt aangesloten bij de gebruikelijke evaluatie-termijn die volgt uit de Aanwijzingen voor de regelgeving.

Van Baarle

kst-35920-22 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2022

Tweede Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 35 920, nr. 22


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.