Paul van Meenen: “We blijven strijden voor een veilige kinderopvang”

Met dank overgenomen van Democraten 66 (D66) i, gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2022.

Lees hier de reactie van Tweede Kamerlid Paul van Meenen op het verwerpen van het wetsvoorstel vaccineren kinderopvang door de Eerste Kamer.

Paul van Meenen

Tweede Kamerlid; Primair- & Voortgezet Onderwijs, Voltooid leven, Vaccinatie Kinderopvang

24.05.2022

Tweede Kamer nieuws

Kinderopvang

“De coronapandemie heeft ons afgeleid van het probleem, maar door de dalende vaccinatiegraad liggen uitbraken van zeer besmettelijke en gevaarlijke ziektes als mazelen nog altijd op de loer. Met de wet vaccineren kinderopvang wilden we kinderdagverblijven de mogelijkheid geven om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren. Ouders willen hun kind naar een veilige plek kunnen brengen en dat verdienen ze ook.

Niet alleen als mede-indiener, maar ook als opa ben ik erg teleurgesteld dat de Eerste Kamer de wet nu heeft weggestemd. En vele ouders en grootouders met mij. Na het debat heb ik aangegeven de bezwaren te erkennen en de wet aan te willen passen, maar die kans heb ik niet gekregen. De wet is nooit bedoeld om corona-vaccinaties verplicht te stellen. De wet is bedoeld om kinderen te beschermen en ouders zekerheid te bieden.

De eerste Kamer gooit de wet, ondanks grote publieke steun en een grote meerderheid in de Tweede Kamer, nu in de prullenbak. Het is teleurstellend dat redelijke partijen als PvdA en GL hierin mee zijn gegaan. De gezondheid van onze kinderen wordt op het spel gezet. Het baart me zorgen, zeker nu de vaccinatiegraad weer daalt en de kans op uitbraken opnieuw toeneemt.

Wij blijven strijden voor een veilige kinderopvang voor alle kinderen en beraden ons op het vervolg.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk alle items

12.02.2021

Investeer 10 miljard in onderwijs en gratis kinderopvang

Van de jonge kinderen op de kinderopvang tot en met de studenten in het hoger onderwijs en het mbo: D66 wil de komende jaren fors investeren in de beste kansen voor iedereen op een mooie toekomst.

Lees verder

17.12.2020

Pijnlijke waarheid in onderzoek kinderopvang-toeslag

De kinderopvangtoeslagzaak is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Nederlandse politiek en rechtsstaat.

Lees verder

04.11.2020

Geef leraren voorrang bij coronavaccinatie

D66 wil voorrang voor leraren bij coronavaccinaties. Dat vraagt Rob Jetten aan het Kabinet tijdens het coronadebat vandaag.

Lees verder

Home Nieuws “We blijven strijden voor een veilige kinderopvang”