Amendement Beckerman over de mogelijkheid voor de minister om beleidsregels vast te stellen voor het IMG - Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid)

Dit amendement i is onder nr. 5 toegevoegd aan wetsvoorstel 36094 - Versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid); Amendement; Amendement van het lid Beckerman over de mogelijkheid voor de minister om beleidsregels vast te stellen voor het IMG
Document­datum 24-05-2022
Publicatie­datum 24-05-2022
Nummer KST360945
Kenmerk 36094, nr. 5
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2021

2022

36 094

Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid)

Nr. 5

AMENDEMENT VAN HET LID BECKERMAN

Ontvangen 24 mei 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na artikel I, onderdeel B, wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ba

Na artikel I, onderdeel C, wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ca

In artikel 9, eerste lid, wordt «De artikelen 21 en» vervangen door «Artikel» en wordt «zijn niet van toepassing» vervangen door «is niet van toepassing».

Toelichting

Bij zelfstandige bestuursorganen (zbo's) is via artikel 21 uit de Kaderwet Zelfstandige Bestuursorganen geregeld dat de bewindspersoon bevoegd is beleidsregels vast te stellen met betrekking tot de taakuitoefening door een zelfstandig bestuursorgaan.

Bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) is dit artikel uitgezonderd. Er is gebleken dat daarom aangenomen moties niet zijn uitgevoerd.

Met dit amendement regelt indiener dat de bewindspersoon deze bevoegdheid krijgt.

Beckerman

kst-36094-5 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2022

Tweede Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 36 094, nr. 5


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.